14 Ağustos 2014 Perşembe

Garlic Soup - Sarımsak Çorbası



Malzemeler

- 3 patates
- 1 büyük havuç
- 1 küçük soğan
- 2-3 yeşil soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 tablet tavuk suyu
- 2 yk tereyağı
- 2 yk zeytinyağı
- Maydanoz
- 1/2 bardak süt ya da 1/3 bardak krema
- Su
- Tuz ve karabiber

Bu malzemelerde sebzelerin hepsi kabaca doğranacak.


Ingredients

All veggies roughly chopped, except carrot.
- 3 - Med. potatoes.
- 1 - Lg. carrot.
- 1 - Sm. onion.
- 1/2 - Parsnip.
- 2 or 3 Green onions.
- 1/2 bulb or 6 gloves garlic.
- 1 - Cube chicken of veggie stock.
- 2 to 3 Cooking oil.
- 1/4 Cup - Butter.
- 1 tbs. Parsley.
- 1/2 Cup milk or 1/3 cup cream.
- Water as needed.
- Salt and pepper to taste.

Hazırlanışı

1. Zeytinyağında sağanı kavurun,tereyağını ve sarımsağı ekleyin.
2. Su ekleyin, tavuk suyu tabletini ve ince doğranmış patates ile havucu koyun. 30dk kaynatın.
3. Biraz soğumaya bıraktıktan sonra el blenderi ile malzemeleri karıştırın.
4. Maydanoz, yeşil soğan, krema ve tuz/karabiber ilave edin. 15-20 dk kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Afiyet olsun.


Directions

1. Add oil, fry onions, add butter and garlic (do not over- fry garlic).
2. Add water to 3/4 of pot, Add cube stock, parsnip and uncut carrot. Boil 30 mins.
3. Remove carrot and slice, set aside.
4. Cool down rest, add to blender and make creamy, return to pot.
5. Add carrots, parsley, Green onions, milk/cream and salt/pepper to taste. Simmer 15 to 20 min™s. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder