21 Ağustos 2014 Perşembe

Jangjorim


Jangjorim, Korelilere özgü uzun sürede pişirilen bir et yemeği. Çok çeşitli tarifleri var ancak benim ilgimi çeken ve daha lezzetli olabileceğini düşündüğüm tarifi paylaşıyorum. Umarım sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler

- 450 g dana nuar eti (5 cm'lik parçalar halinde kesilmiş)
- 2,5 bardak su (daha fazla da kullanabilirsiniz yemeğin pişme durumuna göre)
- Çeyrek -Yarım bardak arası soya sosu (damak zevkinize göre kullanabilirsiniz)
- 1 yk bal
- 12 diş sarımsak
- Bir avuç dolusu köy biberi
- Bir avuç Japon turbu (isteğe bağlı)


Ingredients
- 1 lb (about 450 grams) eye of round beef, cut into two-inch chunks
- 2½ cups (20 ounces) water plus more 
- ¼ to ½ cup (2 to 4 ounces) soy sauce
- 1 tablespoon honey
- 12 whole garlic cloves, peeled
- 1 fistful kkwarigochu peppers*
- 1 fistful cubed daikon radish

Hazırlanışı

1. Etleri yarım saat - 1 saat arası soğuk suda bekletin. Sudan çıkarın, durulayın ve bir tencereye 2,5 bardak su ile birlikte koyun.

2. Su kaynadıktan sonra 50 dk orta ateşte pişirin. İhtiyaç olduğunda ekstra su koyabilirsiniz.
3. Çatal yardımıyla kontrol ettiğinizde etler hemen dağılıyorsa pişmiştir, dağılmıyorsa pişirmeye devam edin. Piştikten sonra eti çıkarın, suyunu ayırın. Etleri minik parçalar haline getirin.

4. Ayırdığınız suyunu, etleri tencereye koyun ve tencere içinde toplamda 2 bardak sıvı olacak şekilde gerekiyorsa su ekleyin.

5. Soya sosunu, balı, sarımsakları, ince doğranmış biberleri ilave edin.

6. 10-15 dk daha kaynamaya bırakın. Tadına baktıktan sonra dilerseniz biraz daha soya sosu ya da dilediğiniz baharatlardan ilave edin ve bir 5-10dk daha pişirin.
Afiyet olsun.

Directions

1. Soak beef in cold water for 30 minutes to an hour.

2. Drain and rinse beef, then put into a sturdy pot with 2½ cups water. Boil uncovered at medium heat for 50 minutes. Add more water when you need it. Check the tenderness of the beef. You should be able to pierce the thickest piece easily with a fork. If not, keep boiling and covering with water until you can. It could take over an hour.

3. Strain the beef and save the stock.

4. Add cooked beef, strained stock and enough water to make 2 total cups of liquid back to the pot. Add ¼ cup soy sauce, honey, garlic cloves, shishito peppers, and radish to the pot. Boil for another 10-15 minutes. Taste. It should be salty, but not overly so. Add more soy sauce if needed and continue boiling for 5-10 minutes.

5. Take beef from the pot, let cool, and shred with hands or forks. Then add back to the pot. Serve tepid or cold.

Notes
*Kkwarigochu peppers are also known by their Japanese name of shishito, and can be found in Asian marts. Thin and wrinkly, they add a lovely smokey depth. I would omit them–plenty of jangjorim recipes do–before substituting a different pepper.

http://honestcooking.com/how-to-make-the-perfect-jangjorim/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder