Resimde görüldüğü üzere soğanlar pek de bizim sevdiğimiz cinsten ufak ufak değil. Ancak siz gönlünüzce doğrayabilirsiniz. Önerim lezzetini de çok kaybetmemesi adına normal yemeklere göre daha büyükçe doğramanız.
Malzemeler
- 250 g kadar başparmak büyüklüğünde doğranmış balkabağı
- 3 küçük mor soğan (doğranmış)
- 1 bardak arpa şehriye
- Birkaç diş sarımsak
- Bir tutam fesleğen
- Zeytinyağı
- 3 yk balsamik sirke
- Bir tutam rezene tohumu
- 1 çk şeker
- Tuz
Ingredients
- 1 small pumpkin, peeled and diced into bite size pieces
- 3 to 4 small red onions, peeled and cut into halves
- 1 cup orzo (uncooked)
- a large bunch of basil
- a few cloves of garlic
- olive oil
- a good glug of balsamic vinegar
- fennel seeds
- 1 tsp sugar
- salt
Hazırlanışı
1. Fırınınızı 230 C'ye ayarlayın.
2. Bir fırın kabına balkabaklarını ve sarımsakları koyun. üzerilerine biraz zeytinyağı gezdirin, tuz serpiştirin. Elinizle hepsini karıştırın.
3. Başka bir fırın kabında soğanların üzerine biraz zeytinyağı ve balsamik sirke gezdirin. Tuz, şeker ve rezene tohumlarını serpiştirin.
4. Her iki kabı da fırına verin ve 30-40 dk pişirin.
5. Arpa şehriyeyi makarna pişirir gibi kaynar suda pişirin.
6. Fesleğen yapraklarını gelişigüzel parçalayın.
7. Büyük bir kasede tüm malzemeleri bir araya getirerek karıştırın.
Afiyet olsun.
Instructions
2. In a baking dish or tray add the diced pumpkin and garlic. Drizzle some olive oil, sprinkle some salt and mix well using you hands – make sure all the pumpkin pieces are coated well with the oil.
3. In a separate baking bowl add halved onions and drizzle with some olive oil and balsamic vinegar. You want the vinegar to coat the onions and collect a little at the bottom of the baking dish. Sprinkle salt, sugar and fennel seeds.
4. Bake both pumpkin and onions in the oven for about 30 to 40 minutes or till they both are cooked through. The onions should be slightly charred on the edges.
5. Cook orzo (just like pasta).
6. Tear the basil leaves into bite size pieces.
7. In a large mixing bowl add all your ingredients and toss well till everything is coated well in the balsamic vinegar. Serve right away.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder