13 Ağustos 2014 Çarşamba

Carrot Soup - Havuç Çorbası

Easter Carrot Soup

Malzemeler

- 1yk zeytinyağı
- 1 orta boy doğranmış soğan
- 600 g kadar havuç (rende yapılmış)
- 4 bardak tavuk suyu ya da sebze suyu
- 1 yk doğranmış taze zencefil
- Tuz , karabiber
- 1/2 bardak krema
- 3 yk doğranmış dereotu

Ingredients

- 1 tablespoon olive oil
- 1 medium yellow onion, sliced
- 1 1/2 pounds carrots, cut into 1/4-inch rounds
- 4 cups low-sodium chicken or vegetable broth
- 1 tablespoon grated ginger
- 1 1/2 teaspoons kosher salt
- 1/4 teaspoon black pepper
- 1/2 cup heavy cream
- 3 tablespoons chopped fresh dill



Hazırlanışı

1. Orta ateşte zeytinyağını bir tavada kızdırın. Soğanları ekleyerek karıştırarak 5-6 dk kavurun. 
2. Havuçları, tavuk suyunu, zencefili, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynamaya bırakın. Altını kısın ve yaklaşık 20dk havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Sonrasında 10dk soğumaya bırakın.
3. El blenderi ile çorbayı pürüzsüz kıvama gelene kadar parçalayın. Çorbayı geri ocağa alarak altını açın. 
4. Kremayı ayrı bir kasede biraz tuz ile çırpın. Kaselere ayırdığınız çorbanın üstüne krema ve dereotu koyarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Directions
  1. Heat the oil in a large saucepan over medium-high heat. Add the onion and cook, stirring occasionally, until softened but not browned, 5 to 6 minutes.
  2. Stir in the carrots, broth, ginger, 1¼ teaspoons of the salt, and the pepper. Bring to a boil. Reduce heat and simmer until the carrots are soft, about 20 minutes. Let cool at least 10 minutes.
  3. Using a blender, puree the soup in batches until smooth. Return to pot and rewarm over medium heat.
  4. Meanwhile, whisk the cream in a small bowl until soft peaks form. Fold in the remaining salt and the dill. Divide the soup among individual bowls and top with the dill cream.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder