11 Ağustos 2014 Pazartesi

African Peanut Soup - Afrika fıstık çorbası


Malzemeler

- 1yk fıstık yağı (bizde fındık yağı var onu da kullanabilirsiniz)
- 1 diş ince kıyılmış sarımsak
- Doğranmış domates konservesi ya da 2 adet doğranmış büyükçe domates
- 1 yk salça
- 1/2 bardak fıstık ezmesi
- 4 bardak tavuk suyu
- 1yk balsamik sirke
- 1/4 çk acı kırmızı biber
- 2çk tuz
- 1 kahve fincanı pirinç (verilen ölçüde çok geldiği için biraz azalttım)
- 2 sap doğranmış yeşil soğan
- 1/4 bardak tuzlu yer fıstığı (doğranmış)


Ingredients


- 1 tablespoon peanut oil
- 1 clove garlic, finely chopped
- 1 28-ounce can chopped tomatoes in juice
- 1 6-ounce can tomato paste
- 1/2 cup creamy peanut butter
- 4 cups low-sodium chicken broth
- 1 tablespoon balsamic vinegar
- 1/4 teaspoon cayenne pepper
- 2 teaspoons kosher salt
- 1 cup white rice
- 6 scallions, chopped
- 1/4 cup salted peanuts, roughly chopped

Hazırlanışı

1. Yağı bir tavada kızdırın. Sarımsağı ekleyerek orta ateşte 1 dakika kavurun.

2. Salçayı, doğranmış domatesleri, fıstık ezmesini, balsamik sirkeyi, kırmızı biberi,1çk tuzu ve tavuk suyunu ilave edin.Karıştırın ve kaynamaya bırakın.

3. Pirinci ekleyin, ocağın altını kısın ve 15-20 dk ağzını kapatarak pişirin.

4. Çorbayı kaselere ayırın, taze soğan ve fıstıkla servis yapın.

Afiyet olsun.


Directions


1. Heat the oil in a medium saucepan over medium heat. Cook the garlic until fragrant, 1 minute.

2. Add the tomatoes (and their juices), tomato paste, peanut butter, broth, vinegar, cayenne, and 1 teaspoon salt. Whisk to combine. Bring to a boil.

3. Add the rice, reduce heat to low, cover, and cook until the rice is tender, 15 to 20 minutes.

4. Ladle the soup into bowls and garnish with the scallions and peanuts.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder