26 Mart 2014 Çarşamba

Brie wrapped in prosciutto & brioche - Dolgulu leziz ekmek (böyle çevirsem iyi dedim)




Malzemeler

- 375g beyaz ekmek unu
- 50g pudra şekeri
- 7g toz maya
- 75ml süt
- 3 büyük yumurta + üstü için 2 çırpılmış yumurta
- 185g yumuşak tereyağı

- Tuz

İç malzeme


- 250g Brie peyniri(evinizde bulunan mümkünse eriyen peynirlerden kullanabilirsiniz)
- 8 dilim jambon (salam, pastırma kullanabilirsiniz)


Ingredients

- 375g strong white bread flour
- 50g caster sugar
- 7g sachet fast-action dried yeast
- 75ml milk
- 3 large eggs, plus 2 beaten eggs for glazing
- 185g unsalted butter, softened

For the filling

- 250g round brie
-8 slices prosciutto

Hazırlanışı

1 . Unu 1 çk tuz, pudra şekeri, maya, süt ve yumurtaları mikser yardımı ile çırpın. Karıştıktan sonra pürüzsüz olana kadar yoğurun. Tereyağını ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Bir kaba alın, üstünü streç film ile kaplayın ve kullanmadan en az 6 saat öncesinde buzdolabında bekletin.

2. Hamuru unlu zemine alın, yaklaşık 25 cm çapında yuvarlak açın, içine peynir ve pastırmayı yerleştirin ve üstünü kapatın. üstüne yumurta sürün.

3. Öncelikle 30dk kadar buzdolabında hamuru soğutun, sonrasında üzerine bir daha yumurta sürün ve tekrar 30 dk daha buzdolabında bekletin. Sonrasında 1 saat kadar oda sıcaklığında kabarmaya bırakın. 180C sıcaklığa ayarladığınız fırınınızda 22 dk kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Directions 

1. Mix the flour, 1 tsp salt, caster sugar, yeast, milk and eggs together in a mixer using the dough attachment for 5 mins until the dough is smooth. Add the butter and mix for a further 4 mins on medium speed. Scrape the dough bowl and mix again for 1 min. Place the dough in a container, cover with cling film and leave in the fridge for at least 6 hrs before using.

2. Wrap the Brie in the prosciutto and set aside. Turn out the dough onto a lightly floured surface. Roll into a 25cm circle. Place the wrapped Brie in the middle of the circle and fold the edges in neatly. Put the parcel onto a baking tray lined with baking parchment and brush with beaten egg. 

3. Chill in the fridge for 30 mins, then brush again with beaten egg and chill for a further 30 mins. Leave to rise for 1 hr at room temperature. Heat oven to 200C/180C fan/gas 6, then bake for 22 mins. Serve warm

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1803634/brie-wrapped-in-prosciutto-and-brioche


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder