11 Ağustos 2014 Pazartesi

Caramelized Onion-and-Goat Cheese Bread - Karamelize soğanlı, Keçi peynirli ekmek




Zamanında arkadaşlarımızla Finlandiya'da karamelize soğan ve keçi peynirli sandviçler yemiştik ki bu iki yiyeceği bir arada kullanmış olmaları bile dikkatimizi çekmişken lezzeti inanılmazdı. Benzer bir tat yakalamak adına bulduğum bu tarifi umarım beğenirsiniz.


Malzemeler

- 1/2 bardak ceviz ya da fındık
- 1 yk tereyağı
- 1 orta boy tatlı soğan (ince doğranmış)
- 1/2 çk şeker
- 1 diş sarımsak (doğranmış)
- 125 g (1 kalıbın 1/4'ü) keçi peyniri
- ufak bir tutam tuz ve karabiber
- 1 Baget ekmeği (boyuna ikiye kesilmiş)
- 1/2 bardak bal


Ingredients


- 1/2 cup chopped pecans
- 1 tablespoon butter
- 1 medium-size sweet onion, halved and thinly sliced
- 1/2 teaspoon sugar
- 1 large garlic clove, minced
- 1 (10.5-oz.) goat cheese log
- 1/8 teaspoon salt
- 1/8 teaspoon pepper
- 1 (8.5-oz.) loaf French bread baguette, cut in half lengthwise
- 1/2 cup honey

Hazırlanışı

1. Cevizleri pişirme kağıdının üzerine serin.
2. 180 C'de 10-12 dk kızartın.
3. tereyağını bir tavada eritin, soğan ve şekeri ekleyin. Soğanlar karamel rengini alana kadar 20-25 dk sıklıkla karıştırarak pişirin. sarımsağı koyduktan sonra 2 dk daha pişirin. Ocaktan alın ve 30 dk dinlenmeye bırakın.
4. Mutfak robotunda peynir, soğan karışımı, tuz ve karabiberi çok az karıştırın. Boyuna kesilmiş ekmek dilimlerinin üzerine sürün ve ekmeleri fırın tepsisine yerleştirin.
5. 190C'de 15 dk üstleri kahverengi oluncaya kadar kızartın. Ekmekleri dilimleyin, üzerilerine bal gezdirerek kızarmış cevizler ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun.


Directions


1. Place pecans in a single layer in a baking sheet.
2. Bake at 350° for 10 to 12 minutes or until lightly toasted.
3. Melt butter in a 10-inch skillet over medium-high heat. Stir in onion and sugar. Cook, stirring often, 20 to 25 minutes or until onions are caramel colored. Add garlic, and cook 2 more minutes. Remove from heat, and let stand 30 minutes.
4. Process onion mixture, goat cheese, salt, and pepper in a blender or food processor 30 to 45 seconds or until ingredients are well blended and smooth. Spread mixture evenly onto cut sides of bread. Place on a baking sheet.
5. Bake at 375° for 15 minutes or until thoroughly heated and edges are lightly browned. Cut into 1-inch slices. Drizzle evenly with honey, and sprinkle with toasted pecans. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder