Malzemeler
- 4 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı Çekilmiş
- 10 Adet Kuru İncir
- 1 Kahve Fincanı Nişasta
- 1 Litre Süt
- 3 Kahve Fincanı Toz Şeker
Ingredients
- 4 tbsp ground pistachio
- 10 dried fig
- 1/3 tea cup starch
- 1l milk
- 1 tea cup granulated sugar
Hazırlanışı
1. İncirleri yıkayıp iri iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirler yumuşayana kadar pişirin.
2. Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tozşeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
3. Servis kâselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerini antepfıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Directions
1. Wash figs and chop roughly. Cook figs with 1 tea cup water till they become softer.
2. Heat the milk in a pot and add starch, stir continually until it becomes pudding texture. Than add sugar and figs, cook for 5 minutes.
3. Apportion dessert to serving dishes, wait for cooling. Sprinkle pistachio on the dished and serve cold.
Bon appetite.
http://www.yemek-tarifleri.com/sutlu-incir-tatlisi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder