13 Ekim 2014 Pazartesi

Sütlü İncir Tatlısı - Fig Dessert with Milk

Sütlü İncir Tatlısı

Malzemeler
- 4 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı Çekilmiş 
- 10 Adet Kuru İncir 
- 1 Kahve Fincanı Nişasta 
- 1 Litre Süt 
- 3 Kahve Fincanı Toz Şeker 


Ingredients

- 4 tbsp ground pistachio
- 10 dried fig
- 1/3 tea cup starch
- 1l milk
- 1 tea cup granulated sugar

Hazırlanışı
1. İncirleri yıkayıp iri iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirler yumuşayana kadar pişirin. 
2. Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tozşeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. 
3. Servis kâselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerini antepfıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Directions

1. Wash figs and chop roughly. Cook figs with 1 tea cup water till they become softer.
2. Heat the milk in a pot and add starch, stir continually until it becomes pudding texture. Than add sugar and figs, cook for 5 minutes. 
3. Apportion dessert to serving dishes, wait for cooling. Sprinkle pistachio on the dished and serve cold.

Bon appetite.


http://www.yemek-tarifleri.com/sutlu-incir-tatlisi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder