14 Ağustos 2014 Perşembe

Zaalouk - Moroccan Eggplant Salad - Fas Usulü Patlıcan salatası





Malzemeler

- 1 büyük patlıcan
- 3 adet doğranmış domates
- 1/4 bardak doğranmış maydanoz
- 1/4 bardak doğranmış kişniş
- 1 çk sirke
- 1-2 yk zeytinyağı
- 1 çk dövülmüş sarımsak
- 1 çk acı kırmızı biber
- 1 çk kimyon
- Tuz ve karabiber


Ingredients


- 1 large eggplant (1 pound)
- 3 tomatoes peeled and diced (1 pound)
- 1/4 cup of chopped parsley
- 1/4 cup of chopped cilantro
- 1 teaspoon of vinegar
- 1 - 2 tablespoons of olive oil
- 1 teaspoon of crushed garlic
- 1 teaspoon of paprika
- 1 teaspoon of cumin
- 1/2 teaspoon of salt (to taste)
- 1/4 teaspoon of pepper (to taste)

Hazırlanışı

1. Patlıcanı soyun ve küp doğrayın.
2. Doğradığınız patlıcanları 20-30 dk tuzlu suda kaynatın. Sonrasında sudan alın ve fazla suyunu bırakması için bir kaşık yardımıyla üstlerine bastırın.
3. Orta ateşte domatesleri, patlıcanı, zeytinyağını,saımsağı ve baharatları 30 dk boyunca pişirin.
4. Pişmekte olan domates ve patlıcanları karıştırırken ezerek pütürlü bir püre haline getirin.
5. Son 5 dakika içerisinde içine sirkeyi ekleyin. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Directions


Steps to prepare the eggplant:
1- Peel and dice the eggplant. You can either peel all the eggplant skin of leave half of it, depending on your taste.
2- Boil the eggplant cubes in salted water for 20 - 30 minutes.
3- Drain the eggplant cubes from the water and press them with a spoon until all excess water is released.

Steps to prepare the Zaalouk:
1- On medium heat, add the tomatoes, eggplant, olive oil, garlic and spices to your pan and cook them for 30 minutes.
2- Crush the eggplant and tomatoes with a wooden spoon while they are cooking until you end up with a puree.
3- In the last 5 minutes, add the vinegar to the eggplant and tomatoes puree.

Serving:Zaalouk is served either hot or cold, with bread. Enjoy!

http://www.cookingwithalia.com/salads/zaalouk-moroccan-eggplant-salad.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder