19 Aralık 2014 Cuma

Tocinillo de Cielo - İspanyol Krem Karamel






Malzemeler

Muhallebi için:

- 6 yumurta sarısı
- 250 g şeker
- 30 ml su

Karamel için:

- 3 yk şeker
- 1 yk su



Ingredients

For the custard:
- 6 egg yolks
- 9 oz. sugar
- 1 fl. oz. water
For the caramel:
- 3 tbsps sugar
- 1 tbsp water

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 150 C'ye ayarlayın.

2. Karamel için şekeri bir sos tenceresine koyun,1 yk suyu ilave edin, altını yakın, karıştırmadan bekleyerek önce sarı sonra da kahverengini almasını sağlayın. 
3. Pasta kabı ya da kullanacağınız kabın dibine bu karameli dökün ve bekletin. 250g şeker ve 30ml suyu da ayrıca koyu kıvamlı bir şurup yapmak için ocağa alın. (Burada aroma vermesi için sonradan çıkarmak üzere içine limon kabuğu ve çubuk tarçın da koyabilirsiniz)
4. Yumurta sarılarını büyükçe bir kasede çırpın, sonrasında şeker şurubunu yavaş yavaş ekleyin, bu esnada karıştırmaya devam edin. Karameli döktüğünüz kaba yavaşça bu karışımı da dökün. Fırın kabınızı fırın tepsisine koyun, tepsinin içerisine de bolca su dökün. 
5. Yaklaşık 20 dk pişmeye bırakın.
6. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın, soğuduktan sonra fırın kabından krem karameli çıkartın. Dilediğiniz gibi dilimleyin.

Afiyet olsun.

Directions

1. Preheat the oven to 150ºC (300ºF).
2. To make the sugar coating, spread out the sugar in an even fashion on the bottom of a heavy saucepan and then put on a medium-high heat. Watch the sugar liquefy at the edges but do not stir, this could take a few minutes. The sugar should change colour slowly, from white to yellow, then to a golden syrup and then to a brown coloured caramel sauce.
3. Prepare a baking tin by coating the bottom with some of the syrup and leave to one side. Put the rest of the sugar and water mixture in an earthenware dish and heat up until the syrup turns stringy.
4. Beat the egg yolks together in a large mixing bowl and then slowly add the sugar syrup, stirring with sticks. Once mixed together, strain and then pour the mixture into the prepared baking tin. Place the tin in a larger baking tray and fill with boiling water to make a water bath.
5. Place in the oven and cook for about 20 minutes.
6. When the tocino has set, carefully remove it from the oven and leave it to cool. Then, once cold, remove from the tin.
7. To serve, cut the tocinillo de cielo into slices and enjoy

http://www.spanish-food.org/desserts-tocinillo-de-cielo.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder