18 Ağustos 2014 Pazartesi

Pumpkin Turnovers - Balkabağı Kurabiyeleri


Balkabağı aslında çok kullanışlı bir malzeme. Biz biraz dar alanda tarifler yapıyoruz, biraz genişletmekten zarar gelmez. Bu kurabiyelerden yapın ve herkesi şaşırtın. 

Malzemeler

İç Malzemeler


- 1 kg soyulmuş balkabağı
- 2 bardak su
- 3 tarçın çubuğu
- 5 karanfil
- 2 bardak esmer şeker


Hamur Malzemeleri

- 3 bardak un
- 2 çk kabartma tozu
- 1/2 çk tuz
- 1/2 bardak sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1/2 bardak süt
- 2 yk toz şeker
- 1 çk tarçın (isteğe bağlı)

Üstü için

- 1 yumurta beyazı
- 1 çk tarçın + 1/4 bardak şeker karışımı


Ingredients

Fresh Pumpkin Filling
- 4 to 5 pound pumpkin (orange or striped)
- 2 cups water
- 3 cinnamon sticks
- 5 whole cloves
- 16 ounces piloncillo or 2 cups packed dark brown sugar

Empanada Dough
- 3 cups all-purpose flour
- 2 teaspoons baking powder
- 1/2 teaspoon salt
- 1/2 cup shortening
- 2 eggs
- 1/2 cup milk
- 2 tablespoons granulated sugar
- 1 teaspoon cinnamon (optional)

Glaze
- Canned evaporated milk or egg white
- Cinnamon-sugar mixture (1 teaspoon ground cinnamon mixed with 1/4 cup sugar)







Hazırlanışı

İçi için;
1. Soyulan balkabağını 7-8cmlik dilimler halinde doğrayın. Düdüklü tencere ya da normal bir tencereye 2 bardak su koyun, balkabağı yumuşayana kadar 20-40 dk arası pişirin. Soğumaya bırakın.

2. Balkabaklarını bir kaseye alın, bir patates ezici yardımıyla ezerek çıkan suyunu başka bir kaseye alın. Süzülen suyu karanfil ve çubuk tarçın ile az kaynatın ve ağzını kapatarak 30 dk dinlenmeye bırakın.

3. Suyun içinden çubuk tarçınları ve karanfilleri alın, bu suyu püreye ekleyin. Esmer şekeri ilave edin, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

4. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, suyunu çeker kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra mümkünse buzdolabında soğumaya bırakın.

Hamuru için;

1. Un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Yağı ilave edin. Yumurtaları, sütü, şekeri ve tarçını ilave ederek yoğurun. Hamur kıvamına geldikten sonra üstünü kapatarak buzdolabında 20-30 dk dinlenmeye bırakın.

Hazırlama ve Pişirme için;

1. Fırınınızı 175 C'ye getirin.

2. Hamurunuzu ikiye ayırarak 12 eşit parçaya ayırın. Parçaları açarak daire haline getirin, arasına püreden koyarak yarım daire şeklinde kapatın. Kenarlarını çatal ile sıkıştırabilirsiniz. Aynı zamanda üzerilerine de çatalla birkaç delik açarsanız daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz.

3. Her bir turtanın üstüne çırpılmış yumurta beyazını sürün, üzerlerine de şeker-tarçın karışımını serpiştirin. 20-25 dk fırınınızın orta bölümünde pişirin.

Afiyet olsun.


Directions

Make pumpkin filling:


1. Rinse off the exterior of the pumpkin in cool or warm water, no soap. Using a serrated knife cut the pumpkin in half and scoop out the pumpkin seeds. Scrape out the stringy layer (pulp) with a spoon. Discard seeds and pulp. Cut pumpkin into 3- to 4-inch slices leaving the skin on.

2. In a steamer or large pot, steam the pumpkin in the 2 cups of water, making sure to keep the lid on tight, for 20 to 40 minutes, or until pumpkin is tender. The pumpkin is ready when your fork slides easily into the flesh.

3. Let the pumpkin cool. Once cooled, scoop the pumpkin flesh off the skins and into a mixing bowl. Discard the skins. Mash the steamed pumpkin with a potato masher and strain the liquid into a bowl. Reserve the liquid and set pumpkin puree aside.

4. In the same large pot, put the reserved liquid from the pumpkin (about 1/2 to 2/3 cup) and add cinnamon sticks and cloves. Bring liquid to a boil and then remove from the heat. Replace lid and let steep for 30 minutes.

5. Remove cinnamon and cloves and add pumpkin puree to the liquid. Add the piloncillo and over medium-low heat let it melt into the pumpkin puree, stirring occasionally so it will not burn or stick to the pot. The pumpkin puree will turn a dark color with the piloncillo making it sweeter.

6. Once the piloncillo has melted, lower the heat to low and let simmer uncovered until all the water evaporates. Remove from heat and allow pumpkin puree to cool down before refrigerating, about 15 minutes.

7. To help puree set, place in the refrigerator for 3 hours or overnight. If some liquid separates, remove it with a spoon before using so the filling is not watery.

You can make the empanada dough after your filling has chilled.

Make empanada dough:

1. Mix the first 3 dry ingredients. Cut in the shortening. It is best to use your hands. Add the eggs, milk, sugar, and cinnamon. Continue to work in with your hands until you have a soft dough.

2. Split the dough in half, wrap in plastic wrap, and refrigerate for about 20 to 30 minutes.

Assemble and bake empanadas:

1. Preheat the oven to 350 degrees F.

2. Take out half the dough and split it into 12 equal balls of dough.

3. On a floured surface, roll out the dough balls into small round circles. Place a small dollop of pumpkin filling on one half of each of the dough circles. Wet the bottom edge of the circles with water to help seal the two halves.

4. Fold over the dough to cover filling and seal off the edges with a fork by pressing down along the edges. This also makes for a pretty pattern when baked. Repeat with remaining dough and filling.

5. Brush each empanada with some canned evaporated milk or egg whites, sprinkle with cinnamon and sugar mixture. Puncture the top of each empanada with a fork to allow steam to escape while baking.

6. Spray a large cookie sheet with cooking spray, place the empanadas on the cookie sheet and bake for 15 to 20 minutes on middle rack in the oven. If after 15 minutes you notice the bottoms of the empanadas starting to brown, move the cookie sheet to the top rack and continue to bake for the last 5 minutes, until golden brown.

7. Enjoy the empanadas warm or at room temperature. Refrigerate baked empanadas for a few days. Reheat in a toaster oven or bake at 350 degrees for 8 minutes.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder