8 Ağustos 2014 Cuma

White Asparagus Soup - Beyaz kuşkonmaz çorbası




Hayatımda tattığım en güzel çorbalardan biri kuşkonmaz çorbasıdır. Kremalı yumuşacık bir lezzet. Almanya Castrop-Rauxel'de yer alan Hotel Daun'un müthiş şefi, diğer birçok yemeği gibi bu çorbanın da tadını damağımızda bırakmıştır. İnternette araştırmama rağmen genellikle kuşkonmazın yeşil halinden yapılan tariflere rastlamış ancak  bu tattığım çorbanın tarifini bulamamıştım, ta ki Alman yemekleri sitelerini inceleyene kadar. Marketlerdeki kuşkonmaz konserveleri ile bu lezzeti yakalayabilirsiniz. 

Malzemeler 

- 1/2 ince doğranmış soğan
- 2 yk terayağı
- 1 bağ kuşkonmaz (konservelerin tamamını kullanabilirsiniz)
- tavuk ya da sebze suyu
- 1 pk krema
- tuz
- karabiber

Ingredients
- 1/2 c. chopped onion (1 small)
- 2 T. butter
- 1 1/2 -2 lb. white asparagus, peeled and cut into 2 inch pieces, heads reserved
- 6 c. broth, either chicken or vegetable
- 1/2 c. half and half cream
- Salt, to taste
- Fresh ground pepper, to taste
- Dry white wine, to taste
- Parsley for garnish




Hazırlanışı 

1. Soğanları tereyağında kavurmaya başlayın, doğramış olduğunuz kuşkonmazları ekleyin. 2. Tavuksuyunu tencereye ekleyin ve sebzeler iyice yumuşayana kadar kaynatın.
3. Blender aracılığıyla çorbanızı pürüzsüz kıvama getirin. Kremayı ekleyin, çok fazla kaynatmadan altını kapatın. baharatlarını koyarak tadlandırın. 

Directions

1. Sauté the onion in the butter until soft in the bottom of a 4 quart saucepan. Add the pieces of asparagus (minus the heads) and steam for 5 minutes. Add the broth and boil gently for about 30 minutes, or until the asparagus is very soft.
2. Purée the soup in batches in the blender (place a towel over the lid and hold down the lid so the hot soup does not splatter) or with a hand blender and return to pan.
3. Bring to a simmer and add the reserved asparagus heads. Cook at least 5 minutes, or until they are fork-tender. Turn down the heat and add the cream. Do not boil further.
4. Taste and add salt and freshly ground pepper as needed. You may also want to add a few spoonfuls of white wine, if you think the soup needs acidity. Garnish with parsley.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder