26 Mart 2014 Çarşamba

Aubergine rolls with spinach & ricotta - Ispanak ve Ricotta peynirli Patlıcan sarma (Ricotta peynirini düşünmeyin siz, bizim lordan da olur)






Patlıcan vazgeçilmez sebzemiz. Çeşit çeşit yemeklerimizde kullanım fazlalığı açısından bence açık ara önde. Normalde et ile bağdaştırılan bu tarz fırın yemeklerine yeni bir soluk olarak ilgimi çekti patlıcan sarma. Umarım beğenirsiniz.



Malzemeler

- Uzunlamasına dilimlenmiş 2 patlıcan
- 2yk zeytinyağı
- 500g Ispanak
- 250g lor peyniri
- muskat rendesi
- 3 doğranmış domates
- 4 yk galeta unu
- 4yk parmesan ya da kaşar peyniri


Ingredients

- 2 aubergines, cut into thin slices lengthways
- 2 tbsp olive oil
- 500g spinach
- 250g tub ricotta
- grating of nutmeg
- 350g jar tomato sauce
- 4 tbsp fresh breadcrumbs
- 4 tbsp parmesan (or vegetarian alternative)

Hazırlanışı
1. Fırınınızı 200C'de ısıtın. patlıcan dilimlerine zeytinyağı sürün ve fırında 15-20 dk birer kez çevirerek hafif pişirin.
2. Ispanakları büyük bir süzgece koyun, üzerine kaynar su dökün, soğuduktan sonra sıkarak sudan arındırın. Lor peyniri, muskat ve baharatlar ile karıştırın.
3. Her bir patlıcan diliminin ortasına peynirli ıspanak karışımından koyun, sarın ve fırın kabına yerleştirin.
4. Doğranmış domatesleri üzerine dökün. Galeta unu ve parmesan peynirini (kaşar peyniri) üzerine serpiştirin. 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
Directions
1. Heat oven to 220C/200C fan/gas 7. Brush both sides of the aubergine slices with oil, then lay on a large baking sheet. Bake for 15-20 mins until tender, turning once.
2. Meanwhile, put the spinach in a large colander and pour over a kettle of boiling water to wilt. Cool, then squeeze out the excess water, so that it is dry. Mix with the ricotta, nutmeg and plenty of seasoning.
3. Dollop a spoonful of the cheesy spinach mix in the centre of each aubergine slice, fold over to make a parcel and lay, sealed-side down, in an ovenproof dish. Pour over tomato sauce, sprinkle with breadcrumbs and cheese, and bake for 20-25 mins until golden and piping hot.

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2248649/aubergine-rolls-with-spinach-and-ricotta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder