25 Mart 2014 Salı

Lamb with dates - Hurma aromalı kuzu




Malzemeler

- 1 yk zeytinyağı
- 1 doğranmış soğan
- 500g ince doğranmış kemiksiz kuzu eti (kuzu buttan olması daha iyi olacaktır)
- 300g doğanmış tatlı patates
- 2 çk toz kişniş
- 2 çk toz tarçın
- 1 yk domates püresi
- 50g çekirdekleri çıkarılmış hurma
- 2 yk doğranmış kişniş


Ingredients

- 1 tbsp olive oil
- 1 onion, finely chopped
- 500g diced boneless lean lamb, preferably from the leg 
- 300g sweet potatoes, cut into small chunks
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cinnamon
- 1 tbsp tomato purée
- 50g pitted dates
- 2 tbsp coriander, roughly chopped 
  

Hazırlanışı

1. Büyük bir tavda yağı kızdırın, soğanı ve kuzu etlerini ekleyin, etler açık kahverengi alana kadar hızlıca hafif kızartın.
2. Tatlı patatesleri ve baharatları ilave edin ve karıştırın. 425ml sıcak suyu ve domates püresini ekleyin ve kaynamaya bırakın.
3. 5 dk kaynadıktan sonra içine hurmaları ekleyin ve 10dk daha pişirin. taze kişkiş ile servis edebilirsiniz.


Directions

1. Heat the oil in a large pan, add the onion and lamb, then quickly fry until the lamb is lightly browned.
2.Add the sweet potatoes and spices, then mix well. Pour in 425ml boiling water and the tomato purée, then bring to the boil.
3. Cover and simmer for 15 mins until sweet potatoes and lamb are tender, adding the dates for the final 10 mins. Sprinkle with coriander and serve with couscous.

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/5065/aromatic-lamb-with-dates

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder