20 Ağustos 2014 Çarşamba

Beef and Bean Enchiladas With Sautéed Zucchini - Sote kabak ile Dana ve Fasulye Dürümleri

beef-bean-enchiladas-zucchini
Malzemeler

- 2 yk kanola yağı (zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
- 1 orta boy soğan (doğranmış)
- 200g kadar dana kıyma
- 1 konserve siyah fasulye
- 2 bardak kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- 8 adet lavaş
- 2 orta boy kabak (ince dilimlenmiş)
- Tuz
- 2 bardak enchilada sos 

Enchilada sos:


- 3 su bardağı için:
- 800 gr. soyulmuş domates konservesi
- 3 iri diş sarmısak
- 1 baş soğan
- 3 çorba kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 tatlı kaşığı kekik
- 1/2 tatlı kaşığı tuz

Ingredients


- 2 tablespoons canola oil
- 1 medium onion, chopped
- 1/2 pound ground beef
- 1 15.5-ounce can pinto beans, rinsed
- 2 cups grated Cheddar (about 8 ounces)
- 2 cups enchilada sauce
- 8 6-inch corn tortillas
- 2 medium zucchini (about 1 pound total), thinly sliced
- kosher salt
- sour cream, salsa, and cilantro, for serving

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 200 C'ye ayarlayın. Orta ateşte bir tavada 1 yk yağı kızırın. Soğanı ekleyin ve 3-5 dk kavurun. Kıymayı ilave edin, kaşık ile kıymayı ezerek 2-3 dakika kahverengileşinceye kadar kavurun. Fasulyeleri ve kaşar peyniri rendesinin yarısını ekleyin. Altını kapatın.

2. Fırın kabının tabanına 1 bardak enchilada sosunu yayın. Kıymalı karışımı lavaşların arasına bölüştürerek lavaşları sarın, bağlantı yerleri alta gelecek şekilde fırın kabına dizin. Üzerilerine kalan 1 bardak sosu dökün ve kaşar peynirini serpiştirin. Peynirlerin üzeri kızarana kadar 10-15 dk fırınlayın.

3. Başka bir tavaya kalan zeytinyağını koyarak orta ateşte kızdırın. Kabak dilimlerini koyun, tuzunu atın, 8-10 dk kavrulup hafif sararana kadar kavurun. Fırın yemeğinizin yanında ekşi krema, salsa sosu ile servis yapabilirsiniz.

Sosun Hazırlanışı

1. Soğanı, sarımsakları soyup iri iri doğrayın ve miksere atın. Soyulmuş domates konservesinin suyunu süzün ve miksere soğanların üzerine ilave edin. Homojen bir püre haline gelinceye kadar mikserde çekin. Daha sonra karışımı altı kalın bir tencereye koyup kalan tüm malzemeyi ilave edin ve iyice karışıtrın.

2. Tencereyi ateşe koyarak 2-3 dakika kadar kaynatın. Daha sonra ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişmeye bırakın. Daha akıcı bir Enchilada Sos isterseniz, karışımın içine 1/2 su bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz. Daha acı bir sos isterseniz bir parça daha toz acı kırmızı biber ekleyebilirsiniz.


Afiyet olsun.

Directions 

1. Heat oven to 400° F. Heat 1 tablespoon of the oil in a large skillet over medium-high heat. Add the onion and cook, stirring, until softened, 3 to 5 minutes. Add the beef and cook, breaking it up with a spoon, until browned, 2 to 3 minutes. Mix in the beans and 1 cup of the Cheddar.
2. Spread 1 cup of the enchilada sauce in the bottom of a 9-by-13-inch baking dish. Roll up the beef mixture in the tortillas and place the rolls seam-side down in the dish. Top with the remaining cup of enchilada sauce and cup of Cheddar. Bake until the Cheddar is brown in spots, 10 to 15 minutes.
3. Meanwhile, wipe out the skillet and heat the remaining tablespoon of oil over medium-high heat. Add the zucchini and ¼ teaspoon salt and cook, tossing occasionally, until tender and golden, 8 to 10 minutes. Top the enchiladas with the sour cream, salsa, and cilantro and serve with the zucchini.

http://www.realsimple.com/food-recipes/browse-all-recipes/beef-bean-enchiladas-00100000086783/index.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder