20 Ağustos 2014 Çarşamba

Moroccan meatball tagin with lemon - Fas Usulü Limonlu Köfte Tajin


Malzemeler

- 3 doğranmış soğan
- 500 g kuzu kıyma
- 1 limon (kabuğu rendelenmiş ve suyu sıkılmış 4'e bölünmüş)
- 1 çk kimyon
- 1 çk toz tarçın
- Bir tutam acı kırmızı biber
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
- 2 yk zeytinyağı
- Parmak büyüklüğünde taze zencefil(soyulmuş ve ince doğranmış)
- 1 kırmızı acı biber (ince doğranmış)
- Bir tutam safran
- 250 ml et suyu
- 1 yk domates püresi
- 100 g çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin


Ingredients

- 3 onions, peeled
- 500g minced lamb
- zest and juice 1 unwaxed lemon, quartered
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground cinnamon
- pinch cayenne pepper
- small bunch flat-leaf parsley, chopped
- 2 tbsp olive oil
- thumb-sized piece ginger, peeled and grated
- 1 red chilli, deseeded and finely chopped
- pinch saffron strands
- 250ml lamb stock
- 1 tbsp tomato purée
- 100g pitted black kalamata olives
- small bunch coriander, chopped
- couscous or fresh crusty bread, to serve

Hazırlanışı
1. Soğanların mutfak robotunda minicik parçalanmasını sağlayın.Kıymayı, limon kabuğu parçalarını, baharatları, maydanozu ve soğanın yarısını bir kasede yoğurun ve ceviz büyüklüğünde köfteler haline getirin.

2. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın, kalan soğanları, zencefili, biberi ve safranı ekleyin, 5 dk boyunca kavurun. Sonrasında limon suyunu, et suyunu, domates püresini ve zeytinleri ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyin, altını kısın, kapağını kapatın ve 20 dk pişmeye bırakın.

3. 4'e böldüğünüz limon parçalarını içerisine ilave edin, ağzı açık şekilde yaklaşık 10dk suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun.


Directions

1. Put the onions in a food processor and blitz until finely chopped. Put the lamb, lemon zest, spices, parsley and half the onions in a large bowl, and season. Using your hands, mix until well combined, then shape into walnut-sized balls.
2. Heat the oil in a large flameproof dish, or tagine with a lid, then add the remaining onions, ginger, chilli and saffron. Cook for 5 mins until the onion is softened and starting to colour. 

3. Add the lemon juice, stock, tomato purée and olives, then bring to the boil. Add the meatballs, one at a time, then reduce the heat, cover with the lid and cook for 20 mins, turning the meatballs a couple of times.
4. Remove lid, then add the coriander and lemon wedges, tucking them in between the meatballs. Cook, uncovered, for a further 10 mins until the liquid has reduced and thickened slightly. Serve hot with couscous or fresh crusty bread.

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1898649/moroccan-meatball-tagine-with-lemon-and-olives

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder