31 Ekim 2014 Cuma

Falafel

Falafel sandwich - George Doyle/Stockbyte/Getty Images

Tüm dünyada ünü hızla artan bir fast food ile karşınızdayız. Özellikle sebze ve bakliyat ağırlıklı beslenenlerin, daha sağlıklı fast food isteyenlerin tercihi. Bu tarifte bazı değişiklikler yaptım. Aslında kızarmışının tadını daha çok beğenmekle birlikte daha sağlıklı olması açısından kızartmak yerine fırında pişirdim. 




Görüldüğü gibi benimkiler kurabiye şeklinde görünüyorlar, ancak tadları gerçekten çok güzel oldu.


Malzemeler

- 1 bardak nohut
- 1 büyük soğan, doğranmış
- 2 diş sarımsak, doğranmış
- Bir avuç kadar maydanoz
- 1 çk kişniş
- 1 çk kimyon
- 2 yk un
- Tuz, karabiber
- Kızartmak için sıvıyağ

Ingredients

1 cup dried chickpeas or 16 oz. can of chickpeas or garbanzo beans.
- 1 large onion, chopped
- 2 cloves of garlic, chopped
- 3 tablespoons of fresh parsley, chopped
- 1 teaspoon coriander
- 1 teaspoon cumin 
- 2 tablespoons flour
- Salt
- Pepper
- Oil for frying

Hazırlanışı

1. Nohutları bir gece önceden soğuk suda bekletin. 
2. Nohutların suyunu süzün, temiz su koyarak kaynamaya bırakın. 5 dk kadar orta ateşte kaynadıktan sonra 1 saat kısık ateşte pişirin.
3. Piştikten sonra sularını süzün ve 15 dk kadar soğumaya bırakın.
4. Nohutları, sarımsakları, soğanı, baharatları ve unun mutfak robotunda iyice karışmasını sağlayın. 
5. Karışımdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve sonra biraz bastırarak yassı hale getirin. 
6. Kızgın yağda 5-7 dk kadar her tarafları kahverengi olana kadar kızartın. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Öneriler : Falafel hem aperatif hem de ana yemek olarak sunulabilir. Çoğunlukla pita, gobit ya da bazlama ekmeği gibi seçeneklerin içerisinde humus, yeşillik salatası,turşu, yoğurtlu soslar, ezme ile sandviç yapılabilir. 

Ben o gün birçok farklı yemeğimiz olduğu için falafel soslarını yapamadım, fotoğrafta da görüldüğü gibi domatesli bir sos ve salata ile denedim. Çok lezzetli ve uyumlu bir yemek.




Directions

1. Place dried chickpeas in a bowl, covering with cold water. Allow to soak overnight. Omit this step if using canned beans. 
2. Drain chickpeas, and place in pan with fresh water, and bring to a boil.
3. Allow to boil for 5 minutes, then let simmer on low for about an hour. Drain and allow to cool for 15 minutes. 
4. Combine chickpeas, garlic, onion, coriander, cumin, salt and pepper (to taste) in medium bowl. Add flour.
5. Mash chickpeas, ensuring to mix ingredients together. You can also combine ingredients in a food processor. You want the result to be a thick paste. 
6. Form the mixture into small balls, about the size of a ping pong ball. Slightly flatten.
7. Fry in 2 inches of oil at 350 degrees until golden brown (5-7 minutes). 

Serve hot. 

Serving Suggestion
Falafel can be served as an appetizer with hummus and tahini, or as a main course. Stuff pita bread with falafel, lettuce, tomatoes, tahini, salt and pepper. As an alternative, falafel can be formed into patties and served like a burger.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder