6 Ağustos 2014 Çarşamba

Moroccan Vegetarian Carrot and Chickpea Tagine - Vejeteryan Havuç ve Bezelye Tajin

Tajin :

Fas’tan Tunus’a Kuzey Afrika coğrafyasının en ünlü lezzetlerinden olan Tajin, Türk Mutfağı’ndaki sahanı andıran, ancak ondan çok daha büyük ölçülerde olan bir çeşit tenceredir. Resimde de görülebileceği gibi bizim güveçlerin daha ufak halidir.


Şimdi gelelim yemeğimize, siz bu yemeği güveçte, fırın kaplarında ya da döküm tencerelerde yapabilirsiniz:


Malzemeler 

- 1 doğranmış soğan
- 4 diş sarımsak(ince doğranmış ya da ezilmiş)
- 3yk zeytinyağı 

- tuz 
- 1 çk zencefil 
- 1 çk zerdeçal 
- 3/4 çk tarçın 
- 1/2 çk karabiber
- 1/4 çk kırmızı biber 
- 2-3 yk doğranmış maydanoz 
- 4-5 adet havuç, soyulmuş ve boyuna ikiye bölündükten sonra uzunlamasına doğranmış 
- 1 bardak su (istenirse yarısı için sebze ya da tavuk suyu da kullanılabilir)
- 2 bardak pişmiş ya da konserve bezelye 
- 2-3çk bal 
- 1/4 bardak kuru üzüm (isteğe bağlı) 

Ingredients 
- 1 onion, chopped 
- 4 cloves garlic, finely chopped or pressed
- 3 tablespoons olive oil
- 1 1/4 teaspoons salt, or to taste
- 1 teaspoon ginger
- 1 teaspoon turmeric
- 3/4 teaspoon cinnamon
- 1/2 teaspoon black pepper
- 1/4 teaspoon cayenne pepper
- 2 or 3 tablespoons chopped parsley or cilantro
- 4 or 5 carrots, peeled and cut into 1/4" thick sticks
- 1 cup water (half vegetable or chicken broth, if desired)
- 1 1/2 to 2 cups cooked or canned chickpeas, drained
- 2 to 3 teaspoons honey
- 1/4 cup golden raisins (optional)

Hazırlanışı

1. Güvece doğranmış soğanları, sarımsakları ve zeytinyağını koyarak kısık ateşte birkaç dakika kavurun.

2. Havuçları, baharatları, maydanozu ve suyu ekleyin. Orta ateşte ağzını kapatarak havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Normal tencere kullanacaksanız bu süre 25 dk kadar, güveçte biraz daha uzun sürebilir.

3. Havuçlar piştiğinde bal, bezelye ve eğer denemek istiyorsanız kuru üzümleri ekleyin. Suyunu biraz çekerek kıvam almasını bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Directions

1. In the base of a tagine or in a large skillet with a lid, saute the onions and garlic in the olive oil over low heat for several minutes.

2. Add the spices, parsley or cilantro, the carrots and the water. Cover and simmer over medium-low heat until the carrots are cooked to desired tenderness. In a skillet this may take up to 25 minutes; in a tagine a bit longer.

3. When the carrots are cooked, stir in the honey and add the chickpeas and raisins (if using). Continue simmering until the chickpeas are heated through and the sauce is reduced and thick. Taste, adjust seasoning if desired, and serve.

http://moroccanfood.about.com/od/vegetarianmaindishes/r/moroccan_carrot_chickpea_tagine.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder