11 Ağustos 2014 Pazartesi

Salmon Burgers - Somon Burger






Malzemeler

- 2 parça derisi alınmış somon (250g kadar)
- 2 yumurta beyazı
- 1 yk hardal
- 1/2 bardak ekmek parçası(mutfak robotunda çekilecek)
- 2yk doğranmış dereotu
- tuz
- 2 yk zeytinyağı
- 4 hamburger ekmeği


Ingredients



- 2 pounds salmon fillet, skin removed
- 2 egg whites
- 1 tablespoon Dijon mustard
- 1/2 cup fresh bread crumbs (1 slice white bread, ground in a food processor)
- 2 tablespoons chopped fresh dill
- kosher salt
- 2 tablespoons olive oil (if cooking on a stovetop)
- 4 brioche buns, toasted

Hazırlanışı

1. Izgara tavasının altını yakın ve ısınmaya bırakın.
2. Somon dilimlerini minik doğrayın. (Parçaları döverek inceltebilirsiniz, böylece daha minik parçalara ayırmak kolay olacaktır)
3. Somon parçalarını bir kaseye alın. Yumurta beyazlarını, hardalı, çekilmiş ekmeği, dereotunu ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyin. Malzemeleri karıştırın, sonra 4 eşit parçaya ayırın.
4. Parçaları köfte şekline getirin, hafif yağlanmış ızgara tavasında pişmeye bırakın. her iki tarafını da 4-5 dk pişirin.
5. Hamburger ekmeklerinin içerisine köftelerinizi yerleştirin, dilediğiniz garnitür ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Directions
1. Heat grill to medium.
2. Finely chop the salmon. Place half in a large resealable plastic bag and use a flat-surfaced meat pounder or a rolling pin to mash it.
3. Place all the salmon in a large bowl. Combine with egg whites, mustard, bread crumbs, dill, and ½ teaspoon salt. Form 4 ¾-inch-thick patties.
4. Place the patties on grill; cook 4 to 5 minutes per side. (On a stovetop, heat the oil in a grill pan over medium heat and cook patties 5 minutes per side.)
5. Serve the patties on the brioche buns.

http://www.realsimple.com/food-recipes/browse-all-recipes/salmon-burgers-10000000671355/index.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder