11 Ağustos 2014 Pazartesi

Spanish Omelet With Potatoes and Chorizo - Patatesli ve sucuklu İspanyol Omleti





İspanya'nın omletleri gerçekten güzeldir. Bir omlet ne kadar değişik olabilir demeyin, deneyen hemen herkes beğenir. Özellikle patates ve sucuk bir arada çok güzel olur. "Chorizo" domuz etinden yapılan acılı bir sucuk, ancak onun yerine bizim acılı sucuklarımız da çok leziz oluyor.


Malzemeler

- 3 yk zeytinyağı
- 1 doğranmış soğan
- Yarım kangal acılı sucuk
- 300g patates
- Tuz, karabiber
- Doğranmış maydanoz
- 10 yumurta
- 1 bardak aromasını beğendiğiniz bir peynir
- 1 kase yeşil yapraklı kısımlarından lahana
- 1/2 küçük mor soğan


Ingredients



- 3 tablespoons extra-virgin olive oil
- 1 large yellow onion, chopped
- 2 ounces Spanish chorizo (cured sausage), sliced into thin half-moons
- 3/4 pound red potatoes, diced
- kosher salt and pepper
- 3/4 cup flat-leaf parsley, roughly chopped
- 10 large eggs, beaten
- 1 cup (4 ounces) shredded Manchego or sharp Cheddar
- 1 small head green-leaf lettuce
- 1/2 small red onion, thinly sliced

Hazırlanışı

1. Fırını 200C'ye getirerek ısınmaya bırakın.
2. Ateşe dayanıklı bir fırın kabına 1 yk zeytiyağı ve doğranmış soğanları koyun. 5 dk orta ateşte kavrulmaya bırakın.
3. Sucuk ve patatesleri ekleyin, biraz tuz ve karabiber ile baharatlandırarak 10 dk zaman zaman karıştırarak pişirin.
4. Maydanozları fırın kabına ekleyin, yumurtaları kırın. Ufalanmış peyniri de ekleyerek kabı fırına alın.
5. Yumurtalar kabararak üstleri kahverengileşinceye kadar yaklaşık 10-15 dk pişirin.
6. Mor soğan ve lahanaları ince doğrayın, zeytinyağı ile karıştırın.
7.Fırından çıkan omleti salata ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Directions


1. Heat oven to 400° F. Heat 1 tablespoon of the oil in a large ovenproof skillet over medium heat. 2. 2. Add the yellow onion and cook for 5 minutes.
3. Add the chorizo, potatoes, and ½ teaspoon each salt and pepper and cook, covered, stirring occasionally, until the potatoes are tender, 10 minutes.
4. Stir in the parsley. Pour in the eggs and stir to distribute the ingredients. Sprinkle with the cheese and transfer to oven.
5. Bake the omelet until puffed and brown around the edges and a knife comes out clean, about 15 minutes.
6. Divide the lettuce and red onion among plates and drizzle with the remaining oil. Cut the omelet into wedges and serve with the salad.

http://www.realsimple.com/food-recipes/browse-all-recipes/spanish-omelet-potatoes-chorizo-10000001728851/index.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder