25 Mart 2014 Salı

Islak Hamburger - Wet Hamburgers



Malzemeler

- 500 gram kıyma
- 1 yumurta
- 1 soğan
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Galeta unu
- Hamburger ekmeği

Sosu için Malzemeler

- 5 domates
- 3 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı ketçap
- 1 çorba kaşığı salça
- Sıvıyağ Tuz
- Karabiber


Ingredients

- 500g ground meat
- 1 egg
- 1 onion
- A punch of parsley
- Salt and blackpepper
- Bread crumbs
- Crumpets

For sauce

- 5 tomatoes
- 3 garlic cloves
- 3 tbsp ketchup
- 1 tbsp tomato paste
- Olive oil
- Salt and blackpepper

Hazırlanışı

1. Hamburger köftesi için karıştırma kabına 500 gr. kıymayı koyup, üzerine 1 adet yumurta 1 adet rendelenmiş soğan, 1 tutam ince kesilmiş maydanoz, tuz, karabiber ve 2 avuç galeta unu ilave edip köfteyi yoğurun.

2. Hamburger köftesi şeklinde şekiller verin.

3. Tavaya hamburger köfteleri koyup pişirin.

4. Sosu için 5 adet domatesi küp olarak kesin, üzerine 3 diş sarımsak 2 kaşık ketçap, 1 çorba kaşığı domates salçası, tuz ve karabiber ilave edip, sosu parçalayıcıdan geçirin. Tavaya sıvıyağı alın ve ısıtın. Ardından domatesli sosu ilave edin ve kaynamaya bırakın.

5. Hamburger ekmeklerini ortadan kesin. Hamburger ekmeklerini domatesli sosa batırın. Ekmeklerin içine köfteleri koyun.

6. Köfteleri pişirdiğiniz tavaya bir fırın kağıdını iyice ıslatarak koyun, hamburgerleri ıslak fırın kağıdının üzerine yerleştirin, kapağını kapatın ve altı kısık ateşte ekmek iyice yumuşayana ve ıslanan kadar birkaç dakika bekletin ve sonra servis edin.


Directions

1. For meatballs mix ground meat, 1 egg, grated onion, thinly chopped parsley, salt, blackpepper and 2 handful bread crumbs. Knead mixture well. Than shape meatballs like hamburger meatballs.

2. Heat 2 tbsp oliveoil in a pan and cook meatballs.

3. For sauce : Chop tomatoes as little cubes. Add garlic cloves, 2 tbsp ketchup, 1 tbsp tomato paste, salt and blackpepper and mix them in a food processor.

4. Heat 2 tbsp oliveoil in a pan and pour the mixture and boil.

5. Halve crumpets in widht, sop in tomato sauce. Put meatballs between 2 halves of crumpets.

6. Wet a grease-proof paper piece same size with the pan you cooked meatballs. Spread the grease-proof paper in the pan, put hamburgers on this paper, cover the pan. Wait until hamburgers become all wet on a low heat for a few minutes. Serve warm.

Bon appetite.


http://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/et-yemekleri/islak-hamburger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder