25 Mart 2014 Salı

Easy chicken tagine - Kolay tavuk tajin





Malzemeler

- 2yk zeytinyağı
- 8 adet derisiz tavuk kalça
- 1 doğranmış domates
- 2çk doğranmış taze zencefil
- 1 tutam safran ya da zerdeçal
- 1 yk bal
- 4 adet havuç
- bir tutam maydanoz
- serviste kullanmak üzere doğranmış limon



Ingredients

- 2 tbsp olive oil
- 8 skinless boneless chicken thighs, halved if large
- 1 onion, chopped
- 2 tsp grated fresh root ginger
- pinch saffron or tumeric
- 1 tbsp honey
- 400g carrots, cut into sticks
- small bunch parsley, roughly chopped
- lemon wedges, to serve

Hazırlanışı

1. Kapaklı büyük bir tavada yağı kızdırın, tavukları ekleyerek harlı ateşte renkleri değişene kadar çevirin. soğanları ve zencefili ekleyerek 2dk daha pişirin.
2. 150ml su, safran, bal ve havuçları ekleyin, iyice karıştırın. Kaynamaya başlayınca ağzını kapatın ve 30dk pişmeye bırakın. Sonrasında kapağını açın ve ateşi de harlayarak 5 dk suyunun birazını çekmesini sağlayın. 
3. Maydanoz ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.

Directions

1. Heat the oil in a large, wide pan with a lid, add the chicken, then fry quickly until lightly coloured. Add the onion and ginger, then fry for a further 2 mins.
2. Add 150ml water, the saffron, honey and carrots, season, then stir well. Bring to the boil, cover tightly, then simmer for 30 mins until the chicken is tender. Uncover and increase the heat for about 5 mins to reduce the sauce a little. 
3. Sprinkle with parsley and serve with lemon wedges for squeezing over.

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/5967/easy-chicken-tagine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder