11 Ağustos 2014 Pazartesi

Cheese souffles - Peynir Suflesi




Malzemeler

- 20g erimiş tereyağı
- 100g küçük parçalanmış tereyağı
- 1/2 bardak un
- 1 buçuk bardak süt
- 1 bardak çedar peyniri
- 1/2 çk hardal
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta


Ingredients

- 20g butter, melted, for greasing
- 100g butter, extra, chopped
- 1/2 cup plain flour
- 1,1/2 cups milk
- 1 cup grated extra tasty cheddar cheese
- 1/2 teaspoon dijon mustard
- 4 large eggs, separated, at room temperature

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 180 -200 C'ye ayarlayarak ısınmaya bırakın. Sufle kaplarının için tereyağ ile yağlayın.
2. Bir sos tenceresinde tereyağını eritin, unu ekleyin ve 1 dk boyunca pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Çırpıcı ile karıştırarak sütü ekleyin. Sonrasında yeniden tencereyi ateşe koyun. Karışım kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. 1dk kaynatın. Soğuması için 5 dk beklemeye alın. Bu karşımı büyük bir kaseye boşaltın.
3. Peyniri, hardalı ve yumurta sarılarını karışıma ekleyin. Tuz ve karabiber ile tadlandırın. Mikser yardımı ile başka bir kapta yumurta beyazlarını çırpın. Çırpılmış yumurta beyazlarını azar azar karşıma ekleyerek yumuşakça karıştırın.
4. Karışımı sufle kaplarına koyarak 25-30 dk kabararak üstleri kızarana kadar pişirin. Hemen servis edin.

Afiyet olsun.


Directions

1. Preheat oven to 200ºC/180ºC fan-forced. Grease 4 x 300ml, deep ramekins with melted butter. Place on a baking tray.
2. Melt chopped butter in a medium saucepan over medium heat. Add flour. Cook, stirring constantly, for 1 minute or until smooth and bubbling. Remove from heat. Gradually whisk in milk. Return to heat. 

3. Stir over medium-low heat until mixture is smooth and comes to the boil. Boil for 1 minute. Remove from heat. Set aside to cool for 5 minutes. Transfer mixture to a large bowl.
4. Whisk cheese, mustard and egg yolks into milk mixture. Season with salt and pepper. Using an electric mixer, beat egg whites in a separate bowl until soft peaks form. Using a large metal spoon, stir 1/4 egg white through cheese mixture. 
5. Gently fold in remaining egg white. Spoon into prepared dishes. Bake for 25 to 30 minutes until risen and golden. Serve immediately.

http://www.taste.com.au/recipes/29177/cheese+souffles?ref=collections,french-recipes

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder