Malzemeler
- 300g haşlanmış ve püre haline getirilmiş patates (soğumuş hali kullanılacak)
- 100 g un
- 1 yumurta
- Bir tutam tuz
Indregients
- 300g (1 1/2 cup) mashed potato, cooled
- 100g (3/4 cup) whole spelt flour or barley flour
- 1 large free-range egg
- pinch of salt
- 100g (3/4 cup) whole spelt flour or barley flour
- 1 large free-range egg
- pinch of salt
1. Fırınınızı 220 C'ye ayarlayın.
2. Tüm malzemeleri karıştırarak yoğurun, 4 parçaya ayırın.
3. Her bir parçayı daire şeklinde ince açın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
4. Hamurların üzerilerine çatal yardımıyla delikler açın.
5. Fırında 15 dk pişmeye bırakın.
6. Tereyağı, somon füme ve dereotu ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Directions
1. Preheat oven to 220C/428F.
2. Mix all the ingredients in a bowl and divide the dough into 4 portions.
3. Place the portions on a baking tray lined with baking paper and flatten each portion with flour dusted fingers into a round disk.
4. Prick the breads with a fork and bake for 15 minutes.
5. Serve warm with butter, smoked or cured salmon and fresh dill.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder