25 Ağustos 2014 Pazartesi

Salmon Fillet With Citrus and Thyme - Turunçgiller ve kekikle Somon Fileto




Somon balığının her türlü tarifine bayılıyorum. Çok sağlıklı yağlı bir balık ve her türlü sos ile de süper gidiyor. Kızartma çok sevmediğim için hemen her zaman balıkları fırında tercih ettiğimden piştiğinde sulu kalması da ayrıca bir keyif. Turunçgiller ile aromalandırılmış bu hali de hem çok kolay hem de sağlıklı bir öğün olmaya aday.

Malzemeler

- 1 büyük somon fileto
- 1 yk zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 İnce dilimlenmiş portakal
- 1 İnce dilimlenmiş limon
- Taze kekik


Ingredients



- 1 3-pound piece skinless salmon fillet
- 1 tablespoon olive oil
- kosher salt and pepper
- 1 orange, thinly sliced
- 1 lemon, thinly sliced
- 12 sprigs fresh thyme

Hazırlanışı


1. Fırınınızı 180C'ye ayarlayın.
2. Somon filetoyu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Her iki tarafını tuz ve karabiber ile baharatlandırın, üzerine zeytinyağı gezdirin. Üstüne portakal ve limon dilimlerini koyun. Kekikleri serpiştirin.
3. 20-25 dk balık kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.


Directions 

1. Heat oven to 375° F. Place the salmon on a parchment-lined baking sheet.
2. Drizzle the salmon with the oil and season with ¾ teaspoon salt and ½ teaspoon pepper. Scatter the orange, lemon, and thyme around it.
3. Roast until the salmon is opaque throughout, 20 to 25 minutes. Using 2 large spatulas, carefully transfer the salmon to a platter and scatter the orange, lemon, and thyme on top of it.

http://www.realsimple.com/food-recipes/browse-all-recipes/salmon-fillet-citrus-thyme-00000000007736/index.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder