9 Şubat 2015 Pazartesi

Roast vege & pomegranate orzo - Izgara sebzeli, Nar ekşili Arpa Şehriye Salatası



Malzemeler

- 1/4 bardak kuş üzümü
- 1/8 bardak portakal suyu
- 250 g arpa şehriye
- 1/4 bardak kıyılmış maydanoz
- 300g balkabağı
- 300g kırmızı pancar
- 3 yk zeytinyağı
- 1 yk akçaağaç şurubu
- Tuz ve karabiber
- 1/2 bardak ufalanmış ceviz
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 yk nar ekşisi
- 0,5 yk sirke
- 1 yk limon suyu

Ingredients

- 1/4 cup currants
- 1/8 cup orange juice
- 250g orzo
- 1/4 cup chopped coriander or parsley
- 300g pumpkin
- 300g beetroot
- 3 tbsp olive oil
- 1 tbsp maple syrup
- Salt and grinds of black pepper
- 1 cup walnuts
- 2 garlic cloves, crushed
- 1 tbsp pomegranate molasses
- 0,5 tbsp rice vinegar
- 1 tbsp lemon juice

Hazırlanışı

1. Kuş üzümlerini portakal suyunda ıslatın.

2. Balkabağı ve pancarları soyun, 1cm civarı küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve akçaağaç şurubu ile iyice harmanlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisinin üzerine doğradığınız sebzeleri yayın. Biraz tuz ve karabiber serpiştirin. 200 C'lik fırında 30 dk kadar pişirin. Son 10 dakikasında ceviz parçalarını da tepsiye serpiştirin ki onlar da kızarsınlar. Sonra tepsiyi çıkarın ve soğumaya bırakın.

3. Arpa şehriyeyi paketinde yazan pişirme talimatında belirtilenden 1 dk daha az süre ile kaynayan suda pişriin. 

4. Nar ekşisi sosu için, sarımsakları, nar ekşisini, sirkeyi ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Şehriyeyi piştikten sonra süzün, bu karşıma ekleyin, kuş üzümleri ve portakal suyunu da ilave edin ve karıştırın. 

5. Servis yapmadan önce balkabağı, pancar, cevizler ve maydanozu da ilave edin.

Afiyet olsun. 

Directions

1. Soak currants in the orange juice.

2. Peel and dice pumpkin and beetroot, place on a lined roasting tray and drizzle with olive oil and maple syrup. Season and bake at 200°C until tender (about 30 minutes), adding the walnut pieces in the last 10 minutes to toast. Cool.

3. Cook orzo for 1 minute less than specified in packet instructions (to give a firmer texture).

4. To make Pomegranate Vinaigrette, mix all ingredients in a jar. Drain orzo, place in a large bowl, add Pomegranate Vinaigrette, currants and juice, and toss immediately.

5. Just before serving, toss in pumpkin, beetroot, walnuts and coriander or parsley.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder