Malzemeler
- 1 kg pırasa
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 500 gr parça dana eti
- 1 büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 domates
- 1 su bardağı iri bulgur
- Tuz
Ingredients
- 1 kg leek
- 2 tbsp butter
- 500 g medium pieced meat
- 1 large onion
- 1 tbsp paprika paste
- 2 tomatoes
- 1 cup large bulghur
Hazırlanışı
1. Pırasaları temizleyip irice doğrayın.
2. Eti kıyılmış soğan ve tereyağı ile birlikte kavurun. Küp doğranmış domatesi ve salçayı da ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
3. İri bulguru, pırasayı ve tuzu ilave edin. üzerini örtecek kadar su ilave edin. Bulgur yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Directions
1. Wash leeks and chop 2cm slices.
2. Melt butter in a pan, add chopped onion and meat. Fry for 10-15 minutes. Than add chopped tomatoes and paprika paste. Scorch for a few minutes.
3. Add bulghur, leeks and salt. Pour water until it covers ingredients. Cook on medium heat until bulghur is cooked. Serve warm.
Bon appetite.
http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/bulgurlu-ve-etli-pirasa-HaberDetay-4020
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder