14 Ekim 2014 Salı

Potato and leek gratin - Patates ve Pırasa Graten






Malzemeler

- 4 dilim jambon (yerine salam ya da sosis de kullanabilirsiniz)
- 2 pırasa, ince doğranmış
- 400 g patates, ince dilimlenmiş
- 1/2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
- Sunum için maydanoz yaprakları


Sütlü Karışım:
- 1/4 bardak süt
- 1/4 bardak krema
- 2 diş ezilmiş sarımsak


Ingredients

- 4 slices prosciutto, chopped
- 2 medium leeks, trimmed, halved washed, sliced
- 400g desiree potatoes, thinly sliced
- 1/2 cup grated tasty cheese
- Fresh flat-leaf parsley leaves, to serve

Milk mixture

- 1/4 cup milk
- 1/4 cup pure cream
- 2 garlic cloves, crushed

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 180 C'ye ayarlayarak ısınmaya bırakın. Fırın kabınızı yağlayın.
2. Süt, krema ve ezilmiş sarımsakları karıştırın, tuz ve karabiber ile baharatlandırın.
3. Orta ateşte bir tavayı ısıtın. Jambon ve pırasaları ekleyin, 5-6 dakika pırasalar yumuşayana kadar kavurun.
4. Fırın kabının tabanına bir seri ince dilimlenmiş patates dizin, pırasalı karışımın 1/3'ünü üzerine serpiştirin. Katları patates ve pırasalı karışım kalmayana kadar devam ettirin. Son olarak patates katmanı olsun.
5. Sütlü karışımı üzerine dökün. 45-50 dk patatesler pişene kadar fırınlayın, pişirmenin yarısında kabın üzerine rende kaşar peynirini serpiştirin ve kızarmasını sağlayın. 5dk dinlendirin.

Afiyet olsun.


Directions

1. Preheat oven to 180°C/160°C fan-forced. Lightly grease a 6 cup-capacity baking dish.
2. Make milk mixture: Combine milk, cream and garlic in a jug. Season with salt and pepper.
3. Heat a non-stick frying pan over medium-high heat. Add prosciutto and leek. Cook for 5 to 6 minutes or until leek is tender.
4. Layer one-quarter potato over base of prepared dish. Top with one-third leek mixture. Repeat layers, finishing with potato.
5. Pour milk mixture over potato mixture. Sprinkle with cheese. Bake for 45 to 50 minutes or until potato is tender and cheese golden. Stand for 5 minutes. Serve.

http://www.taste.com.au/recipes/25006/potato+and+leek+gratin?ref=zone,fast-and-fresh

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder