7 Kasım 2014 Cuma

Gazpacho Andaluz Recipe - Andalusian Cold Tomato Soup - Gazpacho - Soğuk Domates Çorbası



Malzemeler

- 1,5 kg domates (soyulmuş ve kabaca doğranmış)
- 2 dilim ekmek (kabukları çıkarılmış)
- 2 salatalık (soyulmuş ve kabaca doğranmış)
- 1 küçük mor soğan (doğranmış)
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 4 köy biberi
- 6 yk zeytinyağı
- 3 yk kırmızı şarap sirkesi (bunun yerine daha az oranda sirke ya da balsamik sirke kullanabilirsiniz)
- Tuz

Ingredients


- 3 lb. ripe tomatoes, peeled, seeded, coarsely chopped
- 2 slices of white bread, crust removed
- 2 cucumbers, peeled, seeded, coarsely chopped
- 1 small red onion, coarsely chopped
- 3 cloves of garlic, minced
- 2 green bell peppers (or any sweet green pepper)
- 6 tablespoons extra virgin olive oil
- 3 tablespoons red wine vinegar
- salt to taste


Hazırlanışı

1. Ekmeği birkaç yk su ile ıslatın.
2. Mutfak robotuna domatesleri, ekmeği, soğanı, sarımsağı ve biberleri koyarak tüm malzemeler iyice karışana kadar çalıştırın. 
3. Karışımı bir kaseye alın, zeytinyağı, sirke ve tuzu ekleyin, karıştırın. Bozdolabında en az 1 saat bekletin. 
4. İnce doğranmış biber ve salatalık parçaları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Directions

1. Soak the bread in a small amount (few tablespoons) of water. Gently remove and “squeeze” dry.
Tip: The easiest way to peel tomatoes is to boil water in a medium saucepan. As soon as water boils, turn off heat and place the tomatoes into the hot water for 1 minute. Carefully remove hot tomatoes. The skin will rub off easily.
2. Place the tomatoes, bread, cucumbers, onions, garlic and peppers in a blender. Blend until the mixture is smooth. All the ingredients may not fit at one time, so you may have to fill the blender several times.
3. Once gazpacho is completely blended, pour it into a large non-metallic bowl. Stir in the oil and vinegar. Add salt and pepper to taste. Mix well, cover and refrigerate for at least 1 hour.
4. Garnish with the chopped vegetables and croutons, if desired. Serve gazpacho chilled.

Shortcut to Chilling the Soup: Place ice and water in a large bowl or pot and place in sink. Put the bowl or glass blender containing gazpacho into the ice water. Stir the gazpacho to ensure it cools evenly.

http://spanishfood.about.com/od/soupssalads/r/gazpacho.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder