7 Kasım 2014 Cuma

Honey Mustard Chicken Tidbits - Ballı Hardallı Tavuk Lokumları


Ailedeki herkes bu tada bayılacak. Emin olun, ister öğle yemeğine, ister akşam yemeğine, ister atıştırmalık... Tavuğun her an yenebilir şekli için bu tarifi deneyin.

Malzemeler

- 1/4 bardak ballı hardal * 
- 3 yk tereyağı
- 1 çk tuz
- 1 diş sarımsak
- 3/4 bardak galeta unu
- 1/2 kg tavuk göğsü, parmak şeklinde doğranmış
- Arzuya göre ekstra ballı hardal

* Ballı hardal sos için 1 yk hardal, 2 yk bal, 2 yk mayonez, 1 yk sirke ve çok az tuzu iyice karıştırın.

Ingredents

- 1/4 cup honey mustard
- 3 tablespoons butter or margarine
- 1 teaspoon garlic salt
- 3/4 cup Progresso™ garlic herb bread crumbs 
- 1 lb chicken breast tenders (not breaded), cut into 1-inch pieces (about 50 pieces)
- Additional honey mustard, if desired

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 205 C'ye ayarlayın ve ısınmaya bırakın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

2. Bir kasede ballı hardal, tereyağı, tuz ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın. Kaseyi mikrodalga fırına koyun ve 45-60 sn tereyağı iyice eriyene kadar tutun.

3. Tavuk parçalarını karışıma buladıktan sonra galeta ununa bulayın ve fırın tepsisine dizin. 

4. 20-25 dk fırında pişirin. Ballı hardal ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Directions

1. Heat oven to 400°F. Line cookie sheet with foil or cooking parchment paper; spray foil or paper with cooking spray.

2. In medium microwavable bowl, mix 1/4 cup honey mustard, the butter and garlic salt. Microwave uncovered on High 45 to 60 seconds or until butter is melted.

3. Place bread crumbs in large resealable plastic food-storage bag. Add chicken pieces to mustard mixture; stir to coat. Shake chicken pieces in bag of bread crumbs until coated. Place on cookie sheet. Discard any remaining honey mustard and bread crumbs.

4. Bake 20 to 25 minutes or until no longer pink in center. Serve with additional honey mustard.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder