4 Kasım 2014 Salı

Mini pistachio & chocolate macaroons - Mini Antep fıstığı & Çikolata Makaronları



Malzemeler

- 140 g Antep fıstığı
- 250 g pudra şekeri
- 2 yumurta beyazı

Dolgusu için:

- 100g labne peynir
- 25 g %70 kako içeren bitter çikolata

Ingredients

- 140g pistachios
- 250g icing sugar
- 2 egg whites
For the filling
- 100g low-fat soft cheese
- 25g 70% cocoa dark chocolate

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 160 C'de ısıtın.
2. Antep fıstıklarını ve 25 g pudra şekerini mutfak robotunda iyice karıştısın. Başka bir kasede 175 g pudra şekerinin üzerine karışımı ekleyin ve karıştırın. Yumurta beyazlarını ekleyin ve çırpın, son olarak kalan pudra şekerini ekleyin ve iyice karışmalarını sağlayın.
3. Krema poşeti ya da pompası kullanarak 1TL boyutunda 10 adet hamuru tepsiye çıkartın. 
4. 30 dk kadar makaronların kuruması için bekletin, sonra 12-15 dk kadar kabarana kadar fırında pişirin. Ardından tepside dokunmadan soğumaya bırakın.
5. Labne peynir ile eritilmiş ya da rendelenmiş çikolata ile karıştırın. Bu karışımı makaronların arasına dolgu olarak koyun ve sandviç gibi yapın. 

Afiyet olsun.

Directions

1. Heat the oven to 160C/fan 140/gas 3.
2. Whizz the pistachios and 25g of the icing sugar in a food processor until fine. Mix with 175g more icing sugar in a large bowl. Whisk the egg whites until stiff, add the remaining 50g icing sugar and whisk again until thick and glossy. 
3. Fold into the nut mix. Spoon into a piping bag with a 1cm nozzle and pipe out 10p-coin-size blobs of mixture, well spaced. Poke any pointy tops down with a wet finger. If you don’t have a piping bag, just snip the end off a sandwich bag and use that instead.
4. Leave to dry for 30 mins, then bake for 12- 15 mins until risen. Cool on the paper. 
5. Beat the cream cheese with the chocolate and use to sandwich the macaroons together. Will keep for 1 day filled, or up to 3 days unfilled, stored in an airtight container.


http://www.bbcgoodfood.com/recipes/5143/mini-pistachio-and-chocolate-macaroons

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder