12 Kasım 2014 Çarşamba

Pumpkin, cranberry & red onion tagine - Balkabağı, Yabanmersini ve Mor soğan Tajini





Malzemeler

- 3 yk zeytinyağı
- 2 mor soğan, ince doğranmış
- 3 cm taze zencefil, rendelenmiş
- 500 g büyükçe doğranmış balkabağı
- 1 çk tarçın, köri, kimyon, acı biber ezmesi (acı biber salçası kullanabilirsiniz)
- 1 yk bal
- 700 g doğranmış domates ya da püre
- 50 g kuru yabanmersini
- 400 g haşlanmış nohut
- 200 g kuskus (ince bulgur)
- 1 limonun suyu ve kabuğu
- 3 yk kabuksuz kavrulmuş badem
- bir avuç kıyılmış kişniş

Ingredients

- 3 tbsp olive oil
- 2 red onions, thickly sliced
- 3cm piece fresh root ginger, grated
- 500g/1lb 2oz pumpkin or squash, peeled, deseeded and cut into large chunks
- 1 tsp each cinnamon, coriander, cumin and harissa paste  
- 1 tbsp clear honey
- 700g bottle tomato passata
- 50g dried cranberries
- 400g can chickpeas, rinsed and drained
- 200g couscous
- 2 tsp vegetable stock granules
- zest and juice 1 lemon
- 3 tbsp toasted flaked almonds
- handful coriander, roughly chopped

Hazırlanışı

1. 2 yk zeytinyağını bir tencerede ısıtın, soğanları rengi değişinceye kadar kavurun. Zencefili, balkabaklarını ve baharatları ekleyin, karıştırın. Sonrasında bal, domates ve yabanmersinini ekleyin. Kaynamaya bırakın.
2.Ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatın, balkabakları yumuşayana kadar 20 dk pişirin. Pişmeye bıraktıktan 10 dk sonra nohutları ekleyin ve karıştırın. 
3. Aynı zamanda bir kasede bulguru limon kabukları ile karıştırın, üzerine 300ml kaynar su ekleyin, ağzını kapatın ve 5 dk şişmesi için bırakın.
4. Bulgura limon suyu, bademler ve kalan zeytinyağını ilave edin, karıştırın. Yemeği bu bulgu ile birlikte üzerine kişniş serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun. 

Directions

1. Heat 2 tbsp oil in a pan and fry the onions until lightly coloured. Add ginger, pumpkin and spices, stir, then add honey, passata and cranberries. Bring to the boil.
2. Reduce the heat, cover, then simmer for 20 mins until the pumpkin is tender. After 10 mins, stir in the chickpeas. (If the mixture is a little thick, you can loosen it with some vegetable stock.)
3. Meanwhile, tip the couscous, stock granules and lemon zest into a heatproof bowl. Pour over 300ml boiling water, stir briefly and cover with a plate. Leave for 5 mins. 
4. Tip in the lemon juice, almonds and remaining tbsp oil and fluff up with a fork. Scatter the coriander over the tagine and serve with the couscous.

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/146608/pumpkin-cranberry-and-red-onion-tagine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder