12 Kasım 2014 Çarşamba

Meftune - Sauted Meat with Aubergine





Malzemeler

- 350 gr parça kuzu eti
- 2 orta boy soğan 
- 2 orta boy domates
- 3 orta boy patlıcan
- 2-3 sivri biber
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Ayçiçeği yağı

Ingredients

- 350 lam meat (big pieces)
- 2 medium onions
- 2 medium tomatoes
- 3 medium aubergines
- 2-3 green peppers
- 3-4 garlic cloves
- 1 tbsp butter
- Salt, Blackpepper
- Vegetable oil

Hazırlanışı

1. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dörde kesin. Tekrar ortadan keserek tuzlu suda yarım saat bekletin. 
2. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ekleyin ve etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. 
3. Küp doğranmış soğanları ve sarmısağı ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. 
4. Patlıcanları yıkayıp kurulayarak kızgın ayçiçeği yağında hafifçe kızartın. Delikli kepçe ile alıp etlerin üzerine yayın. 
5. Doğranmış sivri biber, rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte ve karıştırmadan 20-25 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Directions

1. Peel aubergines and cut into 4 pieces lengthwise. Then halve the pieces and soak salted water for half an hour.
2. Melt butter in a pan, add meat and cook until meat boil down. 
3. Add chopped onions and garlic cloves and fry. Pour hot water until 2 cm above meat and cook until meat is tender on low heat.
4. Fry drained aubergines in vegetable oil than spread them above the meat.
5. Add chopped peppers, grated tomatoes, salt and blackpepper. Cook without stiring about 20-25 minutes on low heat.

Bon appetite.

http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/meftune-HaberDetay-3528

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder