7 Kasım 2014 Cuma

Yoğurtlu Kabak Çorbası - Zucchini Soup with Yoghurt


Çok hafif ve güzel bir çorba. Yapımı da çok kolay, denemeden geçmeyin.

Malzemeler

- 3 kabak
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- ¼ demet dereotu
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- Tuz


Ingredients

- 3 zucchini
- 4 cups chicken broth
- 1 cup yogurt
- 1 tbsp flour
- 2 tbsp butter
- 1 dsp red pepper flakes
- 1 tbsp dill
- 1 onion
- 3 clove garlic
- Salt

Hazırlanışı

1. Kabakları bol suyla yıkayıp kurulayın. İrice doğradıktan sonra tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı tavuk suyu ilave edip kaynatın. 


2. Kabaklar yumuşadıktan sonra el blender’iyle püre haline getirin. Bir kaba aktarıp bekletin. 

3. Aynı tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip soteleyin. 

4. Üzerine hazırladığınız püreyi ilave edip karıştırın. Kısık ateşte kaynatın. 

5. Yoğurt ve unu derin bir kaba alıp karıştırın. 1 su bardağı ılık tavuk suyunu ilave edip karıştırın. 

6. Tencereye yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Üzerine kalan tereyağında kavurduğunuz pul biberi ve ince kıyılmış dereotunu serpip sıcak servis yapın. 

Directions

1. Wash zucchinies and chop roughly. Put to a pot and add 3 cups chicken broth. Bring it to boil.

2. After zucchinies are tender use a hand blender to make zucchinies puree. 

3. Melt 1 tbsp butter in a pan and add chopped onion and garlic. Fry them.

4. Add puree to the pan, stir well and boil it on low heat.

5. Mix yoghurt and flour in a bowl, add 1 cup warm chicken brost and mix.

6. Add yoghurt mixture to soup so slowly while stirring the soup. Fry red pepper flakes in rest of the butter. Sprinkle red pepper flakes and thinly chopped dill on soup and serve hot.

Bon appetite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder