23 Aralık 2014 Salı

Banduma - Chicken Laid on Pastry



Annemin zaman zaman yaptığı, çok beğendiğim, hem sağlıklı hem de leziz bir yemeğimiz var sırada. Tereyağını üzerine döktükten sonra daha ister yoğurtlu ister yoğurtsuz sunabilirsiniz. 

Malzemeler

- 1 su bardağı nohut
- 4 kuru yufka
- 2 parça tavuk göğüs eti
- 1 litre tavuk suyu
- 100 gr tereyağı 

Ingredients

- 1 cup chickpeas
- 4 filo pastries (dried)
- 2 pieces chicken breast 
- 1 lt chicken broth
- 100 g butter

Hazırlanışı


1. Nohudu bir gün önceden ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayana kadar haşlayın.


2. Tavuk etini haşlayın. Suyunu süzüp iri parçalar şeklinde parçalayın. 

3. Yufkaları üç parmak genişliğinde sarın ve dört parmak genişliğinde kesin. Fırın tepsisine yayıp kızarana kadar pişirin.

4.  Yufkaları tavuğu haşladığınız suyla ıslatın ve servis tabağına alın. Tereyağını tavada kızdırın. 

5. Tavuk suyuyla ıslattığınız yufkaların üzerine önce haşlanmış nohudu daha sonra tavuk etlerini ekleyin. üzerlerine tereyağını gezdirin. Sıcak servis yapın.

Directions

1. Soak chickpeas one night before. Boil until tender.

2. Boil chicken breast. Drain after cooked and tear into long pieces.

3. Also tear filo pastries into small pieces and spread pieces in a baking tray. Roast in 180 C oven until become toasted.

4. Sprinkle pastries with chicken broth that you boiled the chicken breast. 

5. Heat butter in a pan. 

6. First spread pastries in serving plate, than boiled and drained chickpeas and chicken meats. Finally pour roasting butter. Serve hot or cold, with yoghurt if you want.

Bon appetite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder