24 Aralık 2014 Çarşamba

Hamsi Kuşu - Anchovy Bird


Malzemeler


- 1.5 ( 3/2 ) Kg Hamsi
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber
- 6 Adet Kuru Soğan
- 2 Demet Maydanoz
- 2 Kase Mısır Unu
- 1 Tutam Taze Nane
- 5 Adet Yumurta Kızartmak İçin
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ 

Ingredients

- 3/2 kg anchovy
- 1 dsp blackpepper
- 6 onions
- 2 bundle parsley
- 150 g cornflour
- A punch of fresh mint
- 5 eggs
- 1 cup vegetable oil

Hazırlanışı

1. Kuru soğanlar yemeklik doğranır. Maydanoz ve taze naneler ince ince kıyılarak soğanlara eklenir. Karabiberi ve tuzu da eklendikten sonra tüm malzeme güzelce ovulur. 

2. Hamsiler derince bir kaba alınır ve üzerine mısır unu dökülür. Tüm hamsiler mısır unu ile harmanlanıncaya kadar güzelce at üst edilir.

3. Elimizde 2 fileto hamsi ile zemin oluşturduktan sonra arasına bol soğanlı ve yeşillikli harcı yerleştirilir. Üzerine tekrar 2 hamsiden kapak yapılır ve avuç içinde yuvarlar gibi bütünleştirilir.

4. Ayrı bir kaba yumurtalar kırılır ve güzelce çırpılır. Hazırlanan hamsiler yumurtaya batırıldıktan sonra bol kızgın yağda pişirilir. 

Directions

1. Chop onions thinly. Mince parsley and mint. Mix them, add blackpepper and salt, mix all well.

2. Cover anachovies with corn flour.

3. Open 2 anchovy fillets on hand put onion mixture in middle and cover with another 2 anchovy fillets, than press to unify.

4. Beat eggs in another bowl. First coat with beaten egg than fry in hot oil.

Bon appetite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder