22 Aralık 2014 Pazartesi

Indian Cauliflower - Hint Usulü Karnabahar





Hint yemeklerinde hem sebzeleri hem de bakliyatları zerdeçal bazlı baharatlar eşliğinde çok sağlıklı birer yemeğe dönüştürebilirsiniz. Farklılık yaratmak isteyenler için güzel seçenekler sunan bu mutfağı denemeyi bir düşünün derim. 

Malzemeler

- 1 orta boy karnabahar
- 4 yk zeytinyağı
- 1/2 çk toz zerdeçal
- 1 küçük soğan, ince doğranmış
- 2 domates, rendelenmiş
- 1 çk sarımsak tozu ya da bir diş ezilmiş sarımsak
- 3 çk garam masala (Hint baharat karışımı)(isteğe bağlı, yerine daha az miktarda köri kullanabilirsiniz)
- Tuz

Ingredients

- 1 head cauliflower
- 4 tablespoons vegetable oil
- 1/2 teaspoon ground turmeric
- 1 small onion, minced
- 2 tomatoes, pureed
- 1 teaspoon garlic powder
- 3 teaspoons garam masala(optional)
- salt to taste

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 175 C'ye ayarlayın. Karnabaharın kalın saplarını kesin, çiçek kısımlarını fırın kabına yerleştirin.

2. 2 yk zeytinyağını, zerdaçal ile tavada ısıtın. Isıttığınız yağı karnabaharların üzerine sürün, karnabaharları fırına verin ve 30 dk pişirin.

3. Karnabaharlar pişerken 2 yk yağı bir tavada kızdırın. Soğanları ve sarımsağı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Püre domatesi, baharatları ve tuzu ilave edin. 10 dk kadar kaynatınç

4. Karnabahar piştikten sonra domatesli sosu üzerine dökün, sıcak servis yapın.

Afiyet olsun. 

Directions

1. Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Cut off most of the cauliflower's stem and place the whole head in a baking dish.

2. Heat two tablespoons of oil and turmeric together in a small frying pan. Brush the cauliflower head with the oil and turmeric mixture. Bake the cauliflower for 30 minutes.
3. While the cauliflower is cooking heat two tablespoons of oil in a frying pan, mix in the minced onions and saute until the are a medium brown color. Add the pureed tomatoes, garlic powder, garam masala and salt. Let this mixture simmer for 10 minutes.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder