24 Aralık 2014 Çarşamba

Yogurt-Marinated Salmon Fillets (Dahi Machhali Masaledar) - Yoğurt Marineli Somon Filetoları



Tarifimizde marinasyon somonu çok lezzetlendiriyor. Fırında hiç yağsız, yumuşacık pişiyor. 

Malzemeler


- 1/2 bardak yağsız yoğurt
- 1/2 çk toz kırmızı biber
- 6 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 başparmak büyüklüğünde taze zencefil
- 2 yk doğranmış taze kişniş ya da maydanoz 
- 1 yk toz kişniş tohumu(opsiyonel)
- 1 çk toz kimyon
- 1 çk tuz
- 1/4 çk zerdeçal
- 200 g (4 x 50g)kadar derisiz somon filetoları

Ingredients

- 1 cup fat-free plain yogurt
- 1/2 tablespoon cayenne pepper
- 6 cloves garlic, minced
- 2 (2 inch) pieces fresh ginger root, minced
- 2 tablespoons cilantro, finely chopped
- 1 tablespoon ground coriander seed
- 1 teaspoon ground cumin
- 1 teaspoon salt
- 1/4 teaspoon ground turmeric
- 4 (6 ounce) skinless, boneless salmon fillets


Hazırlanışı

1. Yoğurt, toz biber, sarımsak, zencefil, kişniş, toz kişniş, kimyon, tuz ve zerdeçalı iyice karıştırın. 

2. Somon filetolarını bu karışımla bir gece boyunca marine edin.

3. Fırını önceden ısıtın, fırın kabını yağlayın.

4. Somon filetolarını fırın kabına yerleştirin. Çatalla ayrılabilecek kıvama gelinceye kadar çevirerek her iki tarafını 5-7 dk pişirin.

Directions

1. Combine the yogurt, cayenne pepper, garlic, ginger, cilantro, ground coriander, cumin, salt and turmeric in a resealable plastic bag. Close bag and mix everything together until evenly combined. 

2. Add the salmon and toss until well coated with the marinade; marinate overnight.

3. Preheat the oven broiler. Lightly grease a baking pan.

4. Remove salmon from marinade and shake off excess; discard remaining marinade. Place onto prepared baking pan and broil in preheated oven until salmon flakes easily with a fork, five to seven minutes per side. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder