Malzemeler
- 2 yk zeytinyağı
- Başparmak büyüklüğünde taze zencefil, rendelenmiş
- 2 diş sarımsak, ince kıyılmış
- 1/2 büyük balkabağı, soyulmuş ve iri kuşbaşı doğranmış
- 2 çk soya sosu
- 2çk esmer şeker
- 200ml sebze ya da et suyu
- 100g taze fasulye, haşlanmış ince doğranmış
- 4 dal taze soğan, doğranmış
- Servis için pilav, maydanoz yaprakları
Ingredients
- 2 tsp vegetable oil
- thumb-size piece fresh root ginger, shredded
- 2 garlic cloves, chopped
- ½ large butternut squash, peeled and cut into chunks
- 2 tsp soy sauce
- 2 tsp soft brown sugar
- 200ml vegetable stock
- 100g green beans, trimmed and sliced
- 2 tsp soft brown sugar
- 200ml vegetable stock
- 100g green beans, trimmed and sliced
- 4 spring onions, sliced
- coriander leaves and cooked basmati or jasmine rice, to serve
Hazırlanışı
1. Bir tencerede yağı ısıtın. Zencefil ve sarımsağı ilave edin, 5 dk kadar kavurun.
2. Balkabaklarını, soya sosunu, şekeri ve et suyunu ilave edin. Ağzını kapatın ve 10dk kadar kaynamaya bırakın.
3. Taze fasulyeleri ekleyin, 3 dk daha yumuşamaları için pişirin.
4. Ocağın altını kapattıktan sonra taze soğanları ilave edin, üzerine maydanoz serperek pilav ile birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.
Directions
1. Heat the oil in a medium-size, lidded saucepan. Add the ginger and garlic, then stir-fry for about 5 mins.
- coriander leaves and cooked basmati or jasmine rice, to serve
Hazırlanışı
1. Bir tencerede yağı ısıtın. Zencefil ve sarımsağı ilave edin, 5 dk kadar kavurun.
2. Balkabaklarını, soya sosunu, şekeri ve et suyunu ilave edin. Ağzını kapatın ve 10dk kadar kaynamaya bırakın.
3. Taze fasulyeleri ekleyin, 3 dk daha yumuşamaları için pişirin.
4. Ocağın altını kapattıktan sonra taze soğanları ilave edin, üzerine maydanoz serperek pilav ile birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.
Directions
1. Heat the oil in a medium-size, lidded saucepan. Add the ginger and garlic, then stir-fry for about 5 mins.
2. Add the squash, soy sauce, sugar and stock. Cover, then simmer for 10 mins.
3. Remove the lid, add the green beans, then cook for 3 mins more until the squash and beans are tender.
4. Stir the spring onions through at the last minute, then sprinkle with coriander and serve with rice.
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/8823/vietnamese-veggie-hotpot
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder