29 Aralık 2014 Pazartesi

Köfte - Turkish Meatball




Malzemeler

- 750 gr kıyma
- 2 soğan
- 4 dilim ekmek içi
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz


Ingredients

- 750g ground meat
- 2 onions, grated
- 4 slices bread crumb
- 2 eggs
- 1 tbsp blackpepper
- 2 tbsp butter
- Salt

Hazırlanışı

1. Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, karabiber ve tuzu derin bir kapta yoğurun.

2. Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin.

3. Tereyağını tavada ısıtın. Köftelerin her iki tarafını da kızartıp sıcak servis yapın.


Directions

1. Knead ground meat,  onion, bread crumbs, egg, blackpepper and salt in a bowl.

2. Pluck walnut size pieces and give shape with your hands.

3. Melt butter in a pan, fry meatballs both sides. Serve hot.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder