29 Aralık 2014 Pazartesi

Paneer (Home Made) - Ev Yapımı Peynir



Paneer Hint mutfağına özgü bir çeşit ev yapımı peynir. Ev yapımı olması sebebiyle oldukça sağlıklı, değişik lezzetler denemek isteyenler için de farklı bir seçenek. Farklı bir çok tarif olmasına rağmen daha yerel olduğunu düşündüğüm bu tarifi ekledim. 


Malzemeler

- 4 bardak süt
- 1 yk yoğurt
- 1 çk tuz
- 1 çk şeker
- 1 yk taze sıkılmış limon suyu

Ingredients

- 4 cups milk
- 1 tablespoon plain yogurt
- 1 teaspoon salt
- 1 teaspoon sugar
- 1 tablespoon fresh lemon juice

Hazırlanışı

1. Bir tencerede süt, yoğurt, tuz ve şekeri karıştırın. Sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edin. Kesilmesini bekleyin. 

2. Tencereyi ocaktan alın ve bir tülbetin üzerine peyniri dökün. Süzülecek şekilde 30 dk -1 saat arası bekletin. Süzüldükten sonra peyniri tülbent içerisinde buzdolabına koyun ve çok kısa sürede bozulabileceği için hızlıca tüketin. 

Afiyet olsun.

Directions 


1. Combine the milk, yogurt, salt and sugar in a saucepan. Heat over medium heat, stirring occasionally with a whisk. As the milk is just about to boil (it will bubble at the edges), stir in the lemon juice.


2. Remove from the heat and pour into a sieve lined with cheesecloth. Lift the cheesecloth by the four corners and tie them together. Hang the cheese in the cloth over the sink to drain. It will take 30 minutes to 1 hour. Once drained, place the cheese, still in the cloth, into a bowl and refrigerate until ready to use.

3. If later you want to cut the paneer into firm fingers, use a spoon to press the paneer into the shape of the bowl before refrigerating. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder