29 Aralık 2014 Pazartesi

Pırasalı Börek - Borek with Leek


Malzemeler

- 1 kg pırasa
- 2 havuç
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 100 ml zeytinyağı
- 50 gr kuş üzümü
- 200 gr cheddar peyniri
- Tuz
- Karabiber

Ingredients

- 1kg leek
- 2 carrots
- 1 cup milk
- 2 tbsp cornflour
- 100 ml oliveoil
- 50 g currant
- 200 g cheddar cheese
- Salt and Blackpepper

Hazırlanışı

1. Pırasaları ince doğrayın. Havuçları rendeleyin. 

2. Zeytinyağını tavada ısıtıp kuş üzümleri, havuç ve pırasayı ilave edip soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Fırın kabına alın.

3. Diğer tarafta süt, mısır unu, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pırasaların üzerine gezdirerek dökün. 

4. 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş peyniri ilave edip kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Directions

1. Slice leeks thinly. Grate carrots.

2. Heat oliveoil in a pan, add currant, carrot and leek and saute. Sprinkle salt and blackpepper. Take mixture to an ovenware.

3. Mix milk, cornflour, salt and blackpepper in a bowl, pour this mixture on leeks. 

4. Roast in 170 C oven for 15 minutes. Than sprinkle grated cheese on it and roast for a few minutes. Serve hot.

Bon appetite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder