17 Aralık 2014 Çarşamba

Make-Ahead Italian Meatballs - İtalyan Köfteleri





Başlıktaki "make-ahead" kavramı, önceden hazırlanarak  dondurucuda bekletilebilen, böylelikle de özellikle vakit darlığı yaşanan zamanlarda hızlıca pişirilebilecek yarı-pişmiş yemekler için kullanılmaktadır.

Türk mutfağında annelerin de her zaman dondurucuda börekten köfteye, fasulyeden meyveye kadar her şeyi tutabildikleri göz önüne alınırsa bize yabancı gelmeyen bir teknik.

Malzemeler

- 400 g kadar kıyma
- 1 orta boy soğan, ince doğranmış
- 1/3 bardak galeta unu ya da çekilmiş kuru ekmek
- 1/4 bardak süt
- 1 yumurta
- 1 çk tuz
- 1/2 çk karabiber
- 1 bardak acısos (marketlerden bulabileceğiniz gibi kırmızı biber ya da domates/biber salçasını kavurarak da yapabilirsiniz,ancak tamamı acısos olmasın, bununla birlikte konserve domates ya da salçalı su karştırarak hazırlayabilirsiniz)
- 1/2 bardak soğuk su
- 400 g doğranmış domates
- 1 çk hardal

Ingredients

- 1 pound lean ground beef 
- 1 medium onion, chopped (1/2 cup) 
- 1/3 cup Progresso™ dry bread crumbs (any flavor) 
- 1/4 cup milk
- 1 egg 
- 1 teaspoon salt
- 1/8 teaspoon pepper
- 1 cup chili sauce
- 1/2 cup cold water
- 1 jar (12 ounces) tomato pasta sauce (any variety)
- 1 teaspoon yellow mustard

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 200 C'ye ayarlayın.

2. Kıymayı, soğanı, çekilmiş kuru ekmeği, sütü, yumurtayı, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve fırın tepsisine dizin.

3. 15 dk kadar pişirin. (hemen servis yapmak isterseniz 5.basamakta anlatılanları uygulamaya devam edin.)

4. Hazırladığınız yarı pişmiş köfteleri buzlukta 3 aya kadar saklayabilirsiniz.

5. Köfteleri servis yapmadan 25dk kadar önce bir kasede acı sos, su, doğranmış domatesler ve hardalı karıştırın. İçerisine köfteleri ilave edin, bir tencereye alın ve zaman zaman karıştırarak kaynamaya başlayana kadar yüksek, başladıktan sonra kısık ateşte ağzını kapatarak yaklaşık 20 dk kadr pişmeye bırakın. 

Afiyet olsun.

Directions

1. Heat oven to 400ºF.

2. Mix ground beef, onion, bread crumbs, milk, egg, salt and pepper. Shape mixture into thirty 1-inch balls. Place in ungreased rectangular pan, 13x9x2 inches.

3. Bake uncovered about 15 minutes or until no longer pink in center and juice is clear. (To serve immediately, continue as directed in step 5--except decrease simmer time to 15 minutes.)

4. Place meatballs on ungreased cookie sheet. Freeze uncovered about 20 minutes or until firm. Place partially frozen meatballs in heavy plastic bag or freezer container. Seal, label and freeze no longer than 3 months.

5. About 25 minutes before serving, mix chili sauce, water, pasta sauce and mustard in 2-quart saucepan. Add meatballs. Heat to boiling, stirring occasionally; reduce heat. Cover and simmer about 20 minutes or until meatballs are hot.

http://www.bettycrocker.com/recipes/make-ahead-italian-meatballs/21ec19ba-b8d5-46e7-bf75-abceb38fe700

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder