17 Aralık 2014 Çarşamba

Egyptian Cream of Artichokes Soup {Shorbet Kharshoof} - Mısır'dan Kremalı Enginar Çorbası



Malzemeler

- 1 yk tereyağı ya da zeytinyağı
- 1 orta boy soğan, ince doğranmış
- 400 g kadar taze ya da donmuş enginar kalbi
- 2 dal kekik
- 2 defne yaprağı
- 3 bardak tavuk suyu
- 1 bardak süt
- Tatlandırmak için tuz&karabiber
- Süslemek için ince jülyen doğranmış pırasa kızartmaları (ya da daha kolay ne isterseniz :))

Ingredients

- 1 Tbs butter or olive oil
- 1 medium onion chopped
- 1 lb (45o grams) artichoke hearts, frozen or fresh
- 2 sprigs of thyme
- 2 bay (laurel) leaves
- 3 cups chicken broth
- 1 cup milk
- Salt & pepper to taste
- (optional) 1/4 cup cream or fat free half & half
- (optional) For garnish: Fried julienne strips of leeks and mini artichoke hearts

Hazırlanışı

1. Orta ateşte yağı ısıtın, soğanları ilave edin, yumuşayana kadar kavurun.

2. Doğramış olduğunuz enginarları, kekiği, defne yapraklarını, tavuk suyunu ve sütü ekleyin,tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.

3. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, 30 dk kaynatın.

4. Piştikten sonra soğumaya bırakın, içinden kekik dallarını ve defne yapraklarını alın. El blenderi ile çorbayı pürüzsüz yapın. Baharatlarla tatlandırın. 

Afiyet olsun. 

Directions
1. In a large saucepan, melt the butter or the olive oil over medium heat. Add the onions. Stir well. Cook until the onions are softened but not browned.

2. Add the artichokes, thyme, bay leaves, broth and milk. Cover the saucepan and bring to boil.Lower the heat. Cover the pan and simmer for 30 minutes or until the artichokes are tender.

3. Let the soup cool then remove the bay leaves and thyme. Puree the soup with an immersion blender.

4.  Add the cream if you’re using it.

5. Reheat the soup without boiling. Add salt and pepper to taste and mix well.

6. Serve garnished with the fried leeks & artichoke hearts.

http://www.foodofegypt.com/01/05/artichokes-soup/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder