17 Aralık 2014 Çarşamba

Tuna&Goat Cheese Empanadillas - Ton Balığı&Keçi Peyniri Böreği





Malzemeler

- 1 yk zeytinyağı
- 5 yk kıyılmış soğan
- 160-170 g kadar konserve ton balığı 

- 120g kadar keçi peyniri
- 90-100 g kadar biberli yeşil zeytin, doğranmış
- 5 yk kavrulmuş dolmalık fıstık
- 5 yk kapari
- 1 çk acı toz biber
- Tuz & karabiber
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 450 g kadar milföy hamuru

Ingredients


- 1 tbsp olive oil
- 5 tbsps minced onion 
- 6 oz. canned tuna (preferably in olive oil)
- 4 oz. goat's cheese
- 3 oz. pimento-stuffed olives, chopped
- 5 tbsps toasted pine nuts
- 5 tbsps capers, chopped
- 1 tsp paprika
- Salt and pepper to season
- 2 cloves of garlic, peeled and crushed
- 16 oz. of puff pastry (defrosted if bought frozen)

Hazırlanışı

1. Orta ateşte zeytinyağını bir tavada kızdırın. Soğanları ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Tavayı ocaktan alın.

2. Bir çatal yardımı ile ton balığı, soğan, sarımsak kavurması, keçi peyniri, dolmalık biberler, tuz, karabiber, toz biber, zeytin ve kaparileri karıştırın. 

3. Unlu bir zemine milföy hamurunu alın, kalınlığı yarım cm olana kadar açın, bir bardak yardımı ile hamurdan daireler çıkartın. 

4. Her bir hamur dairesinin içine harçtan koyun, yarım daire şeklinde kapatın. Ağızlarının açılmaması için kenarlarını bir çatal yardımı ile bastırarak iyice yapıştırın.

5. Orta sıcaklıktaki bir fırında (160-180 C) 15 dk kadar pişirin. Sonrasında tepsiyi dışarıya çıkartın ve hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Sonrasında 5-10 dk kadar daha üzerileri pembeleşinceye kadar pişirin. 

Afiyet olsun. 

Directions

1. Heat up the olive oil in a frying pan over a medium heat. Add the onion and garlic to the pan and fry for around 5 minutes or until they are soft. Remove the pan from the heat and set to one side.
2. Using a fork mash up the tuna with the onion, garlic, goat's cheese, pine nuts, salt, pepper, paprika, pimento-stuffed olive and capers in a bowl. Leave to one side.
3. Roll out the puff pastry on a floured surface so that it is about half a centimetre thick (⅛ inch). Using a cookie cutter that is about 8 centimetres (3 inches) in diameter, cut out as many circles of dough as possible, re-rolling the dough as necessary.
4. Take each dough circle and cup in your hand. Spoon about 1 teaspoon of the filling into the centre of the dough circle. Brush the edges of the dough with a little water and the fold the dough over to form a semi-circle shape. Pinch the edges of the dough together and press them down with the back of a fork.
5. Place on a baking tray and then bake for 15 minutes in a medium-hot oven. Remove and brush the tops of the pasties with beaten egg and then bake for a further 5-10 minutes or until the tops of the empanadillas are golden brown and crispy.
Remove from the oven and serve hot or leave to cool and then serve.

http://www.spanish-food.org/spanish-tapas-tuna-and-goat-cheese-empanadillas.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder