24 Aralık 2014 Çarşamba

Mercimekli Bulgur Pilavı - Bulghur with Lentil


Malzemeler 

- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı mercimek
- 1 büyük soğan
- 2 sivri biber
- 1 domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz Karabiber
- 2-3 yaprak maydanoz (süslemek için)


Ingredients

- 1,5 cup bulghur
- 2,5 cups hot water
- 1 cup lentil
- 2 onions
- 2 green peppers
- 1 tomato, chopped into small cubes
- 2 tbsp butter
- 1 tbsp tomato paste
- Salt, blackpepper
- 2-3 leaf parsley for garnish

Hazırlanışı

1. Mercimeği tencerede haşlayın.

2. Soğanları kıyıp tencerede tereyağında kavurun. Biberleri ince doğrayıp salçayla beraber ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.

3. Ufak doğranmış domates, sıcak su, mercimek ve bulguru ilave edin. Baharatları ekleyip kapağını kapatın.

4. 20 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.


Directions


1. Boil lentil until tender.

2. Chop onions thinly. Melt butter in a saucepan and add onions and fry for a few minutes. Add thinly chopped peppers and tomato paste, scorch for more 5 minutes.

3. Add tomato, hot water, lentil and bulghur. Season and cover the lid.

4. Cook for 20 minutes. Serve with minced parsley.

Bon appetite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder