9 Ekim 2014 Perşembe

Roasted Haddock Fish with Vegetables - Sebzeli Mezgit Kavurma

Sebzeli mezgit kavurma

Malzemeler


- 300 gr mezgit fileto
- 10-12 kiraz domates
- 3 taze soğan
- 1 salçalık kırmızıbiber
- 2 sivri biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz Kekik Karabiber Kırmızı pul biber 

Ingredients


- 300g haddock fillets
- 10-12 cherry tomatoes
- 3 leaves scallion
- 1 fresh red pepper
- 2 green pepper
- 2 tbsp oliveoil
- Salt, thyme, black pepper, red pepper flakes

Hazırlanışı


1. Fileto mezgitleri parmak şeklinde doğrayın. üzerine tuz serpip 20 dakika bekletin.
2. Salçalık kırmızıbiber ve sivri biberlerin sap ve çekirdeklerini temizleyin. Biberleri parmak şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri yıkayıp kurulayın. Dörde kesin. Taze soğanları temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın. 
3. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Biberleri ekleyip 3-4 dakika kavurun. Balık etini ilave edip kavurmaya devam edin. Taze soğanı ekleyip 3-4 dakika daha fazla karıştırmadan kavurun. Kiraz domatesleri ekleyip ezmeden domateseleri de pişirin. 
4. Tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pul biber ekleyip tatlandırın. 2 dakika daha pişirin ve tavayı ocaktan alın. 
5. Mezgit kavurmayı kırmızı soğan, limon dilimi, roka yaprakları ve fırında pişirilmiş kabuklu patatesle birlikte servis yapın.

Directions

1. Chop haddock fillets julienn. Sprinkle salt on them and wait 20 minutes.
2. Chop red and green peppers julienn. Divide cherry tomatoes into quarters. Chop scallions roughly.
3. Heat olive oil in a saucepan. Add peppers and toss for 3-4 minutes. Put haddocks and keep tossing. Add scallions and toss for more 3-4 minutes without stiring. Finally add tomatoes and cook.
4. Sprinkle salt, blackpepper, thyme and red pepper flakes. Cook for additional 2 minutes and take the saucepan off the stove.
5. Serve fish with onion, lemon slices and rocket leaves.

Bon appetite.

http://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/sebzeli-mezgit-kavurma-HaberDetay-5739

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder