30 Aralık 2014 Salı

Domat Bastı - Tomato Meze


Malzemeler
- 3 Adet Biber 
- 5 Adet Domates 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Su bardağı Pirinç 

- 1/4 bardak tel şehriye
- 1 Diş Sarımsak 
- Kararında Zeytinyağı

- Kuru nane

Ingredients

- 3 green peppers
- 5 tomatoes
- 1 onion
- 1/2 cup rice
- 1/4 cup noodles vermicelli
- 1 garlic clove
- Olive oil
- Dry mint

Hazırlanışı

1. 3 adet sivri biber küçük küçük doğranır. 

2. 2 orta boy soğan ve 1 diş sarımsak zeytinyağında kavrulur, doğranan biberler eklenir. 

3. 5 adet domatesin kabukları soyulur, rendelenir, kavrulan malzemeye eklenir. Eğer ki elinizin altında varsa önceden hazırlanmış kışlık domates sosları da işinizi görecektir. Anneler sağolsun :)

4. Biraz kavrulduktan sonra yıkanan yarım su bardağı pirinç, şehriye, tuz, karabiber eklenerek 15dk pişirildikten sonra bol nane ile süslenerek servise hazır hale gelir.

Directions

1. Chop peppers, onions and garlic clove thinly.

2. Fry onion and garlic with olive oil in a pan. Than add pepper.

3. Peel tomatoes, plane and add to mixture in the pan.

4. After a few minutes, add washed rice, noodles vermicelli, salt and blackpepper. Cook for 15 minutes. Garnish with dry mint.

Bon appetite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder