11 Ağustos 2014 Pazartesi

Baked Goat Cheese Dip - Fırınlanmış Keçi Peyniri sos




Keçi peynirine karşı bir zaafım var kabul ediyorum. Nerede içinde yer aldığı bir tarif görsem deneme girişimlerine başlıyorum. Oldukça sağlıklı bir atıştırmalık sizlerle...


Malzemeler

- 1 küçük soğan
- 1yk zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 2yk salça
- 1/4 çk pul biber
- bir tutam şeker
- 3 domates
- 1/4 bardak kurumuş domates
- fesleğen yaprakları
- 200g keçi peyniri
- 1 küçük paket krem peynir
- tuz, biber
- Doğranmış sebzeler, ekmek dilimleri



Ingredients
- 1 small onion, diced
- 1 tablespoon olive oil
- 2 garlic cloves, minced
- 2 tablespoons tomato paste
- 1/4 teaspoon dried crushed red pepper
- Pinch of sugar
- 1 (14.5-oz.) can petite-diced tomatoes
- 1/4 cup chopped sun-dried tomatoes in oil
- 1/4 cup torn basil leaves
- Salt and pepper to taste
- 2 (4-oz.) goat cheese logs, softened
- 1 (8-oz.) package cream cheese, softened
- Assorted cut vegetables and bread cubes

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 175C'ye ayarlayın. Bu arada soğanı doğrayarak bir tavada zeytinyağında 5 dk kadar kavurun. Sarımsağı ve sonrasında salça, pul biber ve şeker ekleyerek 1 dk kadar pişirin. Doğranmış ve kurutulmuş domatesleri de tavaya ilave edin. 10 dk kadar orta ateşte aralıklı karıştırarak pişirin.
2. Keçi peyniri ile krem peyniri iyice karıştırın. Isıya dayanıklı bir tabağa yayın ve ortasında hazırladığınız domates sosunu dökün.
3. 175 C'de 15-18dk pişirin. çeşitli sebzeler ve ekmek dilimleri ile servis yapabilirsiniz.



Preparation
1. Preheat oven to 350°. Sauté onion in hot oil in a 3-qt. saucepan over medium-high heat 5 minutes or until tender. Stir in garlic and next 3 ingredients, and cook, stirring constantly, 1 minute. Stir in diced and sun-dried tomatoes. Reduce heat to medium-low, and simmer, stirring occasionally, 10 minutes or until very thick. Remove from heat, and stir in basil and salt and pepper to taste.
2. Stir together goat cheese and cream cheese until well blended. Spread into a lightly greased 9-inch shallow ovenproof dish. Top with tomato mixture.
3. Bake at 350° for 15 to 18 minutes or until thoroughly heated. Serve with assorted vegetables and bread cubes.

http://www.myrecipes.com/recipe/baked-goat-cheese-dip-50400000108754/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder