26 Ağustos 2014 Salı

Classic Chocolate-Chip Cookies - Klasik Çikolata Kurabiyeleri



Her zaman evinizde hazır olmasının hem aile bireylerinin tatlı krizlerine iyi gelmesi hem de misafir ağırlamalarında çay yanına çok güzel gitmesi sebebiyle elinizde tarifinin bulunması gereken bir lezzet.

Malzemeler

- 2 tam + 1/4 bardak un
- 1 çk tuz
- 1/2 çk kabartma tozu
- 1 bardak oda sıcaklığında tereyağı
- 1 tam +1/4 bardak esmer şeker
- 1/4 bardak toz şeker
- 2 büyük yumurta
- 1 çk vanilya
- 2 bardak damla çikolata
- 1 bardak doğranmış ceviz ya da fındık


Ingredients

- 2 1/4 cups all-purpose flour, spooned and leveled
- 1 teaspoon kosher salt
- 1/2 teaspoon baking soda
- 1 cup (2 sticks) unsalted butter, at room temperature
- 1 1/4 cups packed light brown sugar
- 1/4 cup granulated sugar
- 2 large eggs
- 1 teaspoon pure vanilla extract
- 2 cups semisweet chocolate chips (12 ounces)
- 1 cup chopped walnuts or pecans, coarsely chopped (optional)

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 175 C'ye ayarlayın. Bir kasede un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
2. Mikser ile tereyağı ve şekerleri 2-3 dk kadar çırpın. Sonrasında yumurtaları kırın ve vanilyayı ekleyin. Mikserin hızını düşürün, unlu karışımı tüm malzemeler birbirine karışına kadar çok uzun tutmadan çırpın. Sonrasında hamurunuza çikolataları ve fındık/ceviz parçalarını karıştırın.
3. Bir kaşık yardımıyla hamuru kaşık kaşık alarak tepsiye aralarında 5cm boşluk kalacak şekilde koyun.
4. 12-15 dk arası, üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın ve kurabiyelerin tepside soğumalarını bekleyin. Hava almayan bir kapta oda sıcaklığında 5 güne kadar bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Directions

1. Heat oven to 350° F. In a medium bowl, whisk together the flour, salt, and baking soda.
2. Using an electric mixer, beat the butter and sugars on medium-high speed until fluffy, 2 to 3 minutes. One at a time, beat in the eggs, then the vanilla. Reduce speed to low and gradually add the flour mixture, mixing until just combined (do not overmix). Mix in the chocolate chips and nuts (if desired) by hand.
3. Drop heaping tablespoonfuls of the dough onto baking sheets, spacing them 2 inches apart.
4. Bake, rotating the baking sheets halfway through, until golden around the edges but still soft in the center, 12 to 15 minutes. Cool slightly on the baking sheets, then transfer to wire racks to cool completely. Store the cookies in an airtight container at room temperature for up to 5 days.

http://www.realsimple.com/food-recipes/browse-all-recipes/classic-chocolate-chip-cookies-00000000046653/index.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder